Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Sanader je u panici jer zna da je odgovoran'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
O kaznenoj odgovornosti nema smisla govoriti, no u svakoj normalnoj demokratskoj zemlji postoji nešto što se zove politička odgovornost, a ministri, potpredsjednik i sam premijer Sanader snose političku odgovornost za korupciju u HFP-u, rekao je Radimir Čačić u Temi dana s Hloverkom Novak Srzić.

- Očito se u uredu premijera počinje javljati panika jer on to vrlo dobro zna. A upravo zbog političke odgovornosti HNS je u Saboru zatražio glasovanje o povjerenju Vladi jer je dužnost oporbe da upozori na greške onih koji vode ovu zemlju, rekao je predsjednik Središnjeg odbora HNS-a i dodao kako su u ovu priču neizravno upletena čak četiri ministra pa stoga i njihov šef, što je gotovo polovica Vlade.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Bilo bi bolje da u New York ide Mesić' Slika nije dostupna Čačić: Ne plaše nas rezultati anketa

- To znači da Vlada ne valja, zaključio je Čačić.

Na pitanje je li i sam pod istragom, Čačić je odgovorio da nije, da nije kontaktirao s istražnim organima i da se radi o još jednom podmetanju.

- Nazvao me novinar, autor teksta koji je izašao na jednom portalu i u kojem stoji da sam pod istragom te mi se ispričao i rekao da ne želi biti odgovaran za uređivanje teksta nakon kojeg su u njemu objavljene laži, tvrdi Čačić.

Čačić kaže kako sa slučajevima privatizacija dviju tvrtki u stečaju, s kojima se povezuju njegovi prijatelji i suradnici, on nije imao ništa jer kada su se odvijale te dvije privatizacije on nije bio u Upravnom odboru HFP-a.

Cijeli razgovor s Radimirom Čačićem pogledajte u video dodatku.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene