Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

S filmskog platna u stvarni svijet

Šalji dalje: Lanac dobrih djela stigao i do Hrvatske!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jeste li danas napravili neko dobro djelo? Može li jedno dobro djelo pokrenuti lanac pomaganja? Može. Sve je počelo na filmskom platnu.

U filmu 'Šalji dalje' dječak je odlučio promijeniti svijet i to na način da pomogne trima osobama. Zauzvrat samo želi da one pomažu dalje, odnosno, da pomoć - šalju dalje.

Film je dirnuo i Katarinu, plesačicu iz Koprivnice. Saznala je da u Americi postoji i pokret Pay It Forward ili Šalji dalje. Nakon nekoliko izmijenjenih mailova, plesni studio iz Koprivnice donio je pokret i u Hrvatsku.

A s njim i narukvice koje su simbol pomaganja.
'Kako nekome pomognemo, tako narukvicu predajemo njemu. To je ili podsjetnik da ti je netko pomogao ili šalješ tu narukvicu dalje pa on drugome pomogne, zajedno s narukvicom,' rekla je Katarina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Strašna tragedija Muškarac preminuo u crkvi punoj vjernika: "Oživljavali su ga skoro sat vremena, ali uzalud" Razbojništvo u ljekarni - 1 razbojništvo u Koprivnici "Mladić je krenuo u ljekarnu i vidio kroz staklo muškarce s pištoljima": Policija noćas uhitila razbojnike

Iz plesnog studija narukvica je krenula u košarkaški klub iz Drnja. A s njom i ekipa Provjerenog. Plesačice su klubu darovale majice u kojima košarkašice treniraju.

>> Tinejdžeri pronašli 81.500 dolara u vlaku i učinili pravu stvar

'Iskreno, bilo mi je čudno. Prvi put sam doživio, neko te nazove, razgovaramo, i želi ti nešto pokloniti, pa jel' ima toga danas? Preuzeli smo na taj način obavezu da širimo lanac potpore na druge,' rekao nam je Željko Golubić, predsjednik košarkaškog kluba.

Narukvica se nije tu dugo zadržala. Otišla je na ruku ravnateljice dječjeg vrtića, kojemu su košarkašice poklonile lopte, vijače, mini koš. Iz dječjeg vrtića otišla je put Karlovca.

'Ne može se to smjestiti u neke riječi, premalen nam je vokabular. Mislim da je to ono nešto što osjetiš iznutra, kad se osjećaš bogat, zadovoljan, kad nije to opipljivo, ovo možda je, ali iz tog projekta, iza ove narukvice je odgoj srca, odgoj generacija. Nije sve u novcima, vrijedno srce je najbitnije, živite za to,' pokušala je ravnatlejica opisati osjećaj kada nekome pomogneš.

Ekipa Provjerenog krenula je putem te narukvice. No to nije jedina. U Hrvatskoj je završilo dvjestotinjak narukvica, a u svijetu ih je podijeljeno više od 2 milijuna. Narukvica je simbol pomaganja.

U određenom trenutku, kada nekome možemo dati ruku pomoći, jednoj osobi možemo biti - cijeli svijet. Zašto propustiti taj osjećaj?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene