Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Još je pet zemalja EU čijim su građanima za ulazak u SAD potrebne vize. Među njima i Hrvatska, ali ne zadugo.


Sjedinjene Države i Europska unija izrazile su spremnost da što prije osiguraju ukidanje viza sa svim zemljama članicama EU-a, proizlazi iz zajedničke izjave objavljene nakon sastanka na vrhu EU-SAD.

Vezani članci Padaline u Europi Karta padalina u Europi: Pratite kako se kreće ciklona koja je u Europi izazvala kaos Poplave napravile veliku štetu u Njemačkoj i Belgiji - 3 Broj poginulih u poplavama u Njemačkoj i Belgiji narastao na 168

"Potvrđujemo našu predanost da dovršimo bezvizne aranžmane između Sjedinjenih Država i svih zemalja članica što je moguće prije i u skladu s domaćim zakonodavstvom koje se primjenjuje", kaže se u zajedničkoj izjavi.

Za ovu nam bogatu zemlju više ne treba viza!

Građani većine zemalja EU-a mogu ulaziti u Sjedinjene Države bez viza, ali za pet zemalja još traže vize, Hrvatsku, Cipar, Poljsku, Bugarsku i Rumunjsku.

Američki predsjednik Barack Obama u srijedu boravi u svom prvom posjetu Bruxellesu gdje se sastao s predsjednikom Europskog vijeća Hermanom Van Rompuyom i predsjednikom Komisije Joseom Manuelom Barrosom. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook