HDZ je uputio prijedlog za izborom novog predsjednika Sabora.


Klub zastupnika HDZ-a je podnio inicijativu za izborom novog predsjednika Sabora. Njihov prijedlog potpisalo je 76 saborskih zastupnika. Prijedlog je potpisao i Željko Glasnović.

Vezani članci Predsjednik Sabora Gordan Jandroković COVID potvrda ili negativan test za dolazak u Sabor, a kazna za nepridržavanje mjera? "Ići ćemo korak po korak, pa ako bude bizarnih situacija..." Gordan Jandroković Jandroković o sastanku s Milanovićem: "Bilo je neprirodno, neobično, ali ima i onih koje bezobrazluk i agresivnost motivira da se tome suprotstave"

Robert Podolnjak potvrdio je kako će zastupnici u Saboru danas birati novog predsjednika.

Branko Bačić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a, potvrdio je novinarima da je uputio u saborsku proceduru prijedlog da se za predsjednika Sabora izabere Gordan Jandroković

Bačić je dodao da su im potpise za izbor Jandrokovića, između ostalih, dali i Tomislav Saucha i Željko Glasnović

"Ja nisam politička kurva, dobio sam garancije za svoje uvjete i dogovora oko statusa HVO-a", kazao je Glasnović i dodao da potpis za Jandrokovića ne znači potpis za saborsku većinu.

Saucha je kazao kako je za Jandrokovića potpisao zato što "podržava stabilnost rada Sabora".

Na pitanje hoće li podržati HDZ-ove ministre kazao je "To ćemo još vidjeti"

Marin Škibola (nezavisni) kazao je kako neće biti dio parlamentarne većine, ali će podržati Jandrokovića da Sabor može nastaviti funkcionirati

Nakon što izaberu Jandrokovića Sabor će vjerojatno prekinuti s radom do 7. lipnja, najavio je Bačić. Kaže da se ništa neće dogoditi ukoliko se novi ministri ne izaberu dvadesetak dana.

"Za izbor ministara potrebno je provesti neke konzultacije, što predsjednik Vlade upravo radi. Ništa se neće dogoditi u dvadesetak dana. Državni tajnici će obavljati dužnost "upravitelja" pojedinih ministarstava", rekao je Bačić.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju