Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TKO ĆE BITI PREDSJEDNIK SABORA

HDZ skupio dovoljno potpisa za smjenu Petrova, zapelo im s Jandrokovićem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ je počeo prikupljati potpise za opoziv Bože Petrova s mjesta predsjednika Sabora, kao i one za postavljanje Gordana Jandrokovića na to mjesto.

Nakon što je Božo Petrov, predsjednik Sabora, pozvao da mu se dostave potpisi za njegov opoziv kako bi tu točku mogao staviti na dnevni red Sabora, HDZ je započeo s prikupljanjem potpisa u svom Klubu zastupnika. 

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Zašto to čine? Jandroković otkrio zašto se vrijeđa HDZ-ovce: "Nazivaju nas bandom, bagrom, gangsterima, kvislinzima…" Predsjednik Sabora Gordan Jandroković Izlazi na izbore Jandroković otkrio tko će biti predsjednik ako Milanović podnese ostavku: Tvrdi da on neće

HDZ na mjestu predsjednika Sabora želi Gordana Jandrokovića. Stoga se prikupljaju potpisi za dvije liste, jednoj za razrješenje Petrova, a na drugoj za imenovanje Jandrokovića

Ivana Brkić Tomljenović, reporterka Nove TV, javlja da je HDZ skupio više nego dovoljno potpisa za razrješenje Petrova, no da im teže ide prikupljanje potpisa za postavljanje Jandrokovića. 

HNS i IDS potpisuju, SDP ne želi sudjelovati u brakorazvodnoj parnici HDZ-a i Mosta

Ivan Vrdoljak, predsjednik HNS-a, najavio je da će zastupnici njegove stranke, zajedno sa zastupnicima IDS-a, dati svoje potpise za opoziv Petrova s mjesta predsjednika Sabora. 

"Nismo još potpisali, ali potpuno je prirodno da ćemo potpisati razrješenje Bože Petrova. Nova većina se treba identificirati, mi nismo dio nove većine. Nova većina će izabrati novog predsjednika Sabora", rekao je Vrdoljak.

SDP, međutim, neće dati svoje potpise ni za smjenu Petrova, ni za imenovanje Jandrokovića. "U brakorazvodnoj parnici HDZ i Most će sami sudjelovati. Mi nismo voajeri, ono što su zajedno startali to moraju zajedno i završiti", rekao je Davor Bernardić.
 

Potpisuje svih osam zastupnika nacionalnih manjina

Svih osam zastupnika nacionalnih manjina potpisat će obje liste, tvrdi Robert Jankovics, zastupnik mađarske nacionalne manjine. "Klub nacionalnih manjina je donio odluku da podržava stabilnost Vlade. Svih osam zastupnika nacionalnih manjina potpisali smo i za razrješenje gospodina Petrova i za imenovanje gospodina Jandrokovića", rekao je Jankovics, dodajući da će se, prema njegovim informacijama, obje inicijative tijekom dana uputiti u proceduru. 

Furio Radin je potvrdio da je potpis za smjenu Petrova dao još u četvrtak, a danas je potpisao za podršku Jandrokoviću. 

Ivan Pernar, zastupnik Živog zida, potvrdio je da je razgovarao s Jandrokovićem, ali je rekao da neće potpisati ove inicijative. "Smjenu Petrova neću potpisati, ali ona ne ovisi o meni. HDZ i SDP imaju dovoljno ruku da ga smijene", rekao je Pernar novinarima, dodajući da ne zna kako će ostali članovi Živog zida postupiti. Goran Aleksić tvrdi da također neće potpisati ove inicijative. "Ja ne potpisujem nikome ništa. Te igrice mene ne zanimaju", rekao je Aleksić.

Glasnović: "Nije ovo javna kuća u Bremenu"

Nezavisni zastupnik Željko Glasnović tvrdi da će o svom potpisu odlučiti za 48 sati. "Ovo nije potpisivanje čeka nego je pitanje budućnosti države. Ništa mi nisu ponudili, ovo nije javna kuća u Bremenu gdje se cinka za cijenu nego je hrvatska država", rekao je Glasnović, dodajući da "svoj kredibilitet i moralni integritet neće prodavati jeftino".

Petrov zatražio potpise

"Molio bih također, ukoliko se namjerava tražiti opoziv predsjednika Sabora, da se dostave potpisi, kako bi se i ta točka mogla uvrstiti u dnevni red. Još jednom podsjećam da smo parlamentarna demokracija. Sabor daje povjerenje Vladi, a ne Vlada Saboru'', rekao je danas Petrov u Saboru, nakon što je objavio da će se o rasprava o opozivu Zdravka Marića s mjesta ministra financija održati u srijedu.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene