Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski sabor izmijenio je u srijedu, na prijedlog SDP-a I HNS-a, Zakon o sportu pa osuđeni za nerede na stadionima više neće moći biti u upravama sportskih klubova i saveza.


Izmijenjeni zakon propisuje i položaj skupština sportskih saveza, u kojima će najznačajniji klubovi imati veći utjecaj. Ujednačeni su postupci izrade Programa javnih potreba u sportu te propisana obveza pravnih osoba u sportu da jednom godišnje na svojim internetskim stranicama objave financijski izvještaj.

Vezani članci Zdravko Marić Ministar Marić u Saboru: "Ne smanjuju se sredstva za obnovu, povećavaju se" Sabornica Sabor o rebalansu državnog proračuna: Povećanje prihoda za 6,6, a rashoda za 10,9 milijardi kuna

Zakon je izmijenjen s 81 glasom za, 24 protiv i 3 suzdržana. Sabor je donio i novi zakon o ugostiteljskoj djelatnosti, po kojemu će predstavnička tijela jedinica lokalne samouprave radno vrijeme pojedinih ugostiteljskih zona ili objekata moći proširiti i izvan dosadašnjih od 6 do 24 sata.

BURNA RASPRAVA U SABORU 'Pišete zakon protiv Dinama, HNS-a i Zdravka Mamića'

Pravne osobe i obrtnici ubuduće će usluge smještaja moći pružati i u objektima stambene namjene, a isto je omogućeno i privatnim iznajmljivačima koji čekaju legalizaciju svojih objekata. Izmijenjen je Zakon o pravu na pristup informacijama, a izmjenama su propisane informacije koje su tijela javne vlasti obvezna objavljivati na svojim internetskim stranicama na lako pretraživ način.

Propisana je i obveza proaktivne objave informacija o postupcima javne nabave, dokumentacije potrebne za nadmetanje, informacija o izvršavanju ugovora itd., kao i obveza provedbe savjetovanja i za podzakonske propise.

Glasovanjem o raspravljenim točkama Sabor je završio proljetno-ljetno zasjedanje, a zastupnici će se ponovo okupiti u rujnu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju