Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve zbog 9 kuna

Ružna scena kruži Facebookom: Vlak stajao 40 minuta zbog sukoba oko karte

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kondukter je naposljetku pozvao policiju, no građani su stali na stranu svog suputnika.

Daniela Šoštarić zabilježila je u srijedu mučnu situaciju u jednom od vlakova, sukob konduktera i jednog od putnika koji je uz samo malo dobre volje doista mogao biti sretnije riješen.

Pročitajte i ovo Počele su pripreme za dolazak baterijskih vlakova baterijski vlakovi Počele pripreme za dolazak suvremenih vlakova, mogu voziti do 160 kilometara na sat Ilustracija Policija objavila detalje Okršaj na jugu Hrvatske: Dobio šakom u glavu pa napadača ubo nožem u trbuh

Video je u samo 24 sata na Facebooku pogledan više od 125 tisuća puta, a gospođa Šoštarić je situaciju kojoj je svjedočila prepričala ovako:

Nešto poslije 15 sati, u vlaku koji se od Glavnog kolodvora kretao prema Harmici, došlo je do rasprave između konduktera i putnika oko plaćanja karte.

Gospodin je, svjedoči Šoštarić, iz džepa izvadio posljednjih stotinu kuna u želji da kupi kartu vrijednu devet, no budući da mu kondukter nije imao za izvratiti 91 kunu, izdao mu  je potvrdu.

Putnik je s tom potvrdom mogao podići ostatak na blagajni željezničke postaje, ali je iz nekih svojih razloga odlučio inzistirati na tome da mu se vrati gotovina. 

I tu nastaje scena, odluka konduktera da pozove policiju zbog koje je vlak stajao čak četrdeset minuta, iako se čini da za tako radikalnim rješenjem doista nije bilo potrebe. 

Naime, svjedoči u nastavku autorica snimke, ostali putnici su iz vlastitih džepova kondukteru htjeli dati devet kuna, međutim djelatnik HŽ-a ih nije htio uzeti.

Iz videa se razaznaje i to da su se ljudi solidarizirali sa suputnikom, odnosno da su preuzeli ulogu njegovog odvjetnika te da su policajcima objašnjavali da nije bio bezobrazan ili nasilan. 

Video možete pogledati ovdje.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene