Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO Milanović najavio izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

Preletio 700 kilometara?

Ruska agencija: ''Dva ukrajinska drona su za probu lansirana na Krim, jedan je skrenuo s puta...'' Ukrajina: ''To je lažnjak!''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Letjelica koja je u četvrtak pala u Zagrebu lansirana je za probu na Krim, ali je skrenula s putanje, objavila ruska agencija Tass. Navodi se i da je, uz ovu, lansirana i još jedna takva letjelica koja je pala na Krim nedaleko od Krasnopereskopska.

"Danas su zabilježena dva slučaja ukrajinske upotrebe bespilotnih letjelica Tu-141 Strizh sovjetskog dizajna. Prva od njih pala je u blizini grada Krasnoperekopska na Krimu, a drugi - u Zagrebu leteći više od 700 kilometara", objavila je u petak ruska agencija Tass pozivajući se na tajni izvor u ruskoj vojsci.

Agencija piše da je riječ o "maloj mlaznoj letjelici sposobnoj nositi prilično ozbiljan teret, do jedne tone".

Pročitajte i ovo Mario Banožić Prva reakcija Na mjestu pada letjelice mjerila se i razina radijacije

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''OZBILJAN INCIDENT'' Glavni grad NATO zemlje u fokusu: Pogledajte što svjetski mediji javljaju o padu letjelice u Zagrebu

Vojni izvor tvrdi da su obje letjelice bile na ''probnim letovima" prema Krimu, ali je jedna od njih skrenuo s kursa i odletjela u glavni u Zagreb.

Tass je objavio i fotografiju druge letjelice za koju pišu da su ostatke ''otkrili ruski graničari 11. ožujka u 10:35, 17,6 km od državne granice i 8,5 km od Krasnoperekopska na obali jezera Krasnoye''. Pronađeni su krila i trup, podaci iz registratora leta te padobran, rekao je izvor.

Ukrajina: Još jedan lažnjak!

Ove navode ruske agencija odbacila je ukrajinska Državna agencija za posebne komunikacije i informiranje. 

''Još jedan lažnjak! Ukrajinska bespilotna letjelica nije oborena iznad Krima. Ruski propagandni mediji počeli su širiti fotografije navodnog ukrajinskog Tu-141 Strizh iznad Krima. Međutim, ovo je lažnjak'', poručuju.

Kažu da su takve letjelice dostupne i u ruskoj i u ukrajinskoj vojsci, no s jednom razlikom. ''Na ruskom Strizhu su crvene zvijezde, a na ukrajinskima su ili naslikane ili je umjesto njih naslikan ukrajinski amblem'', objavili su iz Agencije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene