Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Adekvatne mjere'

Rusija će odgovoriti na uplovljavanje američkog razarača u Crno more

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je da će Moskva na ulazak američkog ratnog broda u Crno more odgovoriti adekvatnim mjerama, dodajući da taj američki potez ima za cilj podizanje napetosti uoči skorašnjeg summita NATO-a u Varšavi, prenosi u petak Reuters pozivajući se na rusku novinsku agenciju RIA.

Prema ruskim državnim medijima, razarač USS Porter uplovio je u Crno more prije nekoliko dana u okviru rutinskog razmještanja snaga, no taj je potez razljutio Moskvu jer je brod nedavno opremljen novim raketnim sustavom.

Pročitajte i ovo Pogreb Alekseja Navaljnog Mora odraditi pokoru Suspendiran svećenik koji je vodio pogrebni obred za Navaljnog: Bit će poslan u drugu crkvu da čita psalme Ilustracija Rat u Europi Rusija napala Kijev i Lavov, uzbuna u Poljskoj: ''Ruski projektil je ušao u naš zračni prostor, digli smo avione''

"Naravno, to nije uz naš blagoslov i nesumnjivo će kao odgovor na taj potez uslijediti određene mjere", kazao je Andrej Kelin iz ministarstva vanjskih poslova.

"Sve se to čini uoči summita NATO-a u Varšavi. Radi se o pokazivanju sile", dodao je Kelin, aludirajući ne samo na uplovljavanje američkog razarača u Crno more već i na razmještanje američkih nosača zrakoplova u Sredozemlje. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene