Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NEOBIČAN ODGOVOR MORH-a

Ročnica i instruktor malo popili na povratku s hodočašća pa ih zatekli u nedoličnom ponašanju?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neslužbeno smo doznali da su ročnica i instruktor zatečeni u nedoličnom ponašanju u autobusu na povratku s vojnog hodočašća održanog 7. listopada u Mariji Bistrici. U neobičnom odgovoru Ministarstva obrane na naša pitanja o tom slučaju se, među ostalim, kaže da "neće dozvoliti bilo kome da od muhe pravi medvjeda".

Na povratku s vojnog hodočašća u Mariji Bistrici u listopadu ove godine ročnici su se u autobusu, uz koju kapljicu alkohola, malo opustili. Naš izvor tvrdi da je pritom u nedoličnom ponašanju zatečena ročnica sa svojim nadređenim.

Prema našim neslužbenim informacijama, zbog svega je Vojna policija pokrenula istragu, no nije poznato što je utvrđeno i je li tko zbog toga odgovarao.

Neobičan odgovor MORH-a

Pročitajte i ovo Lloyd Austin Pentagon u problemima Američki ministar obrane ima rak prostate: Ne samo javnost već ni predsjednika nisu o tome obavijestili Slika nije dostupna Na Dan državnosti U Požegi prisegnuo 17. naraštaj dragovoljnih ročnika

Tragom tih informacija zatražili smo i službeni odgovor Ministarstva obrane, no ono što smo povratno dobili bilo je sve samo ne odgovor na naša pitanja.

Na vrlo jednostavna pitanja što se točno dogodilo u tom autobusu, što je utvrdila Vojna policija, hoće li tko odgovarati zbog toga te zašto MORH nije izvijestio javnost o nedoličnom ponašanju nakon vojnog hodočašća, iz MORH-a smo dobili odgovor koji prenosimo u cijelosti.

Pobjednička Hrvatska vojska je od samog svog stvaranja institucija u koju hrvatski narod ima najveće povjerenje. Jaka Hrvatska vojska mnogima je trn u oku.

Kao takva izložena je stalnim pokušajima dijela medija da senzacionalističkim prikazivanjem određenih događaja umanje njezinu važnost, demotiviraju njezine pripadnike i prikažu ih u negativnom kontekstu.

Naravno da Hrvatska vojska kao dio društva nije izuzeta od pojedinih događaja koji odstupaju od uobičajenog i prihvatljivog.

Za ministra obrane neprihvatljiv je i najmanji stegovni prekršaj, koji se u skladu sa zakonskim propisima sankcionira. Tako to radi uređeni sustav kakav je Hrvatska vojska.

Nemamo razloga ništa skrivati, ali nećemo dozvoliti bilo kome da od "muhe pravi medvjeda".

Poštujemo interes javnosti i medija, ali i tražimo objektivno i neselektivno izvješćivanje, u cilju zaštite digniteta i časti najvećeg dijela pripadnika Hrvatske vojske koji su i danas jamac sigurnosti, mira i suvereniteta Republike Hrvatske.

Što se tiče upoznavanja javnosti o događajima u MORH-u, sve što je bitno javnost zna, a dozvolit ćete i nama da vodimo sustav i preuzimamo odgovornost, kaže se u "odgovoru" Ministarstva obrane koji potpisuje Samostalna služba za odnose s javnošću.

Kako se u tom dopisu nalazi sve osim samog odgovora na pitanja, zamolili smo ih još jednom da nam odgovore. "Vezano uz Vaš ponovni upit, možemo Vas izvijestiti kako je sve odgovoreno", stoji u drugom dopisu MORH-a.

I ostali bez komentara

Isti upit poslali smo i generalu Mirku Šundovu, načeniku Glavnog stožera OSRH-a, no on nam nije odgovorio ništa.

U Uredu predsjednice, koja je ujedno i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga, kažu da o tom događaju nemaju nikakvu informaciju te nas upućuju na MORH. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene