Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

"Neki drže figu u džepu"

Robert Podolnjak upozorava građane na prevaru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnik i potpredsjednik Mosta nezavisnih lista Robert Podolnjak u subotu je na konferenciji za novinare u Varaždinu rekao da će nakon lokalnih izbora doći do prijevare birača jer će „oni koji sada drže figu u džepu i ne žele javno priznati da su spremni ući u koaliciju s ovom vladom, to učiniti nakon 4. lipnja“.

Komentirajući aktualnu političku situaciju u Hrvatskoj i izbor novog predsjednika Sabora, Robert Podolnjak je rekao da je jučer završila „jedna od najtužnijih epizoda u Hrvatskom saboru“.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Robert Podolnjak Robert Podolnjak: "Premijer je zbog zaštite jedne osobe izazvao političku krizu" Slika nije dostupna MOST OTKRIVA 'Ako nam neće uspjeti obrana Oreškovića i Vlade tada ćemo zauzeti novi stav'

„Scene i podzemne igre koje su se događale, vrbovanja zastupnika koji su trebali stvoriti neku umjetnu, skalupljenu, preslaganu saborsku većinu koja će ad hoc poslužiti za izbor predsjednika Hrvatskog sabora, mislim da su svi građani koji su to pratili bili iznimno razočarani jer se događala politika na najgori mogući način i to u najvišem domu hrvatske politike“, kazao je potpredsjednik Mosta te dodao da je predsjednici Republike na konzultacijama rekao da Most želi da izbori za Hrvatski sabor budu što prije.

„Ovo što se sada događa, da imate krnju vladu, u kojoj nemate četiri iznimno važna ministra bez kojih vlada ne bi smjela funkcionirati u ovoj situaciji, i da se javno kaže da ministara neće biti niti u sljedećih mjesec dana nego tek negdje nakon lokalnih izbora, kada građani kažu svoj stav i mišljenje o pojedinim kandidatima i strankama, te da će se tada tražiti neka nova većina i neko novi partneri, ukazuje na ono što stalno govorimo – da će nakon lokalnih izbora doći do prevare birače“, poručio je Podolnjak iz Varaždina.

„Oni koji sada drže figu u džepu i ne žele javno priznati da su spremni ući u koaliciju s ovom vladom, to će učiniti nakon 4. lipnja, nakon drugog kruga lokalnih izbora“, dodao je Podolnjak i najavio da će Most u sljedećih mjesec dana „upozoravati javnost da pažljivo procijeni tko su oni koji su spremni prevariti biračko tijelo, svoje glasače i nakon 4. lipnja ući u koaliciju s ovom vladom koja je izgubila demokratski legitimitet“. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene