Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MOST OTKRIVA

'Ako nam neće uspjeti obrana Oreškovića i Vlade tada ćemo zauzeti novi stav'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Sabora i zastupnik Mosta Robert Podolnjak izjavio je u ponedjeljak, tijekom posjeta Varaždinskoj županiji, da Most stoji iza Vlade Tihomira Oreškovića.

Robert Podolnjak je rekao kako neće sudjelovati u nikakvom preslagivanju, a potpisivanje zahtjeva za raspuštanjem Sabora moguće je tek ako Vlada ne dobije povjerenje u Saboru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Optužbe iz HNS-a "Ugovor koji je Plenković potpisao s Glasnovićem je politička korupcija, institucije trebaju reagirati" Slika nije dostupna "Neki drže figu u džepu" Robert Podolnjak upozorava građane na prevaru

"Mi smo jasno rekli naš politički stav i u ovom trenutku stojimo iza Vlade gospodina Oreškovića. Mi ćemo glasati za njegovo povjerenje, i to je temeljni stav Mosta u ovome trenutku. Naravno, ako nam neće uspjeti obrana gospodina Oreškovića i Vlade tada ćemo zauzeti novi stav", rekao je Podolnjak novinarima.

Kaže da u ovom trenutku Most ne želi sudjelovati u nikakvom drugačijem preslagivanju ili potpori bilo kojoj drugoj Vladi, već će radije ići na prijevremene izbore.

Na pitanje hoće li Mostovi zastupnici potpisati prijedlog SDP-a o raspuštanju Sabora, Podolnjak je odgovorio kako je u prvom planu rasprava o povjerenju Vladi, a tek nakon toga razgovarat će se o drugim opcijama.

Kaže da je rasprava i eventualna odluka o potpisivanju zahtjeva za raspuštanje Sabora moguća tek ako Vlada ne dobije povjerenje u Saboru.

Na dodatno pitanje s koliko glasova Most trenutačno raspolože u Saboru, Podolnjak je kategorički ustvrdio da ih ima 12.

Ministar poljoprivrede Davor Romić, koji također boravi u posjetu Varaždinskoj županiji, poručio je da apsolutno podržava odluke Mosta vezane uz aktualnu političku situaciju.

"U ovom trenutku tu sam u službenom posjetu kao ministar poljoprivrede. Što se tiče izbora ili političkih odluka, Most je već sve o tome rekao i ja ga podržavam", kratko je odgovorio ministar. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene