Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Riješen slučaj 'Okućnica', grad vlasnik zemljišta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grad Pula uspio se uknjižiti kao vlasnik zemljišta na kojemu su zgrade u Ulici Veruda od broja 15 do broja 21, te zemljišta u Ulici Jeretova 3A, čime je završen slučaj "Okućnica", objavio je pulski gradonačelnik Boris Miletić na konferenciji za novinare.

Pulski geodet Dragan Stojkovski 2004. je od crnogorskog državljanina Stevana Gopčevića za 56 kuna po četvornom metru kupio 31 česticu javnih površina i nužne okućnice više stambenih objekata koje su nekada pripadale nacionaliziranoj imovini pokojne Ruže Lovrić. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Zadobila teške ozljede Užas u Puli: Parkirano vozilo krenulo nizbrdo i prešlo preko vlasnice Opća bolnica Pula Istraga u tijeku Novi detalji tragedije u Istri: Roditelji preminule djevojčice i dva dana ranije bili su u bolnici

Ogorčeni stanari s Verude i Stoje tražili su od Grada da razriješi taj pravno-imovinsko-stambeni slučaj pa je postignut dogovor između Grada Pule i Dragana Stojkovskog, koji je potpisom tabularne izjave pristao Gradu prepustiti sporne dvije katastarske čestice bez naknade.

"Ovom izjavom Stojkovski dopušta Gradu Puli da u zemljišnim
knjigama uknjiži svoje pravo vlasništva. Pristali smo na nagodbu sa Stojkovskim kako bi stanarima izašli u susret i protiv njega za ove dvije čestice nećemo pokrenuti sudski postupak. No sudski ćemo potraživati da nam se u vlasništvo vrati ostalih 29 čestica koje Stojkovski nikako nije mogao kupiti od Gopčevića, jer su te nekretnine u vlasništvu pokojne Ruže Lovrić, nacionalizirane, pa nisu mogle biti predmetom njezina nasljedstva kao ni kupoprodaje", naglasio je gradonačelnik Miletić.

Izrazio je zadovoljstvo što sada stanari mogu konačno povezati svoje stanove u zgradama sa zemljištem, što znači da neće morati otkupljivati zemljište okućnice ili ga potraživati sudskim putem.

Riječ je ukupno o oko 5 tisuća četvornih metara sporno uknjiženog zemljišta na više gradskih lokacija, poput spomenutih i drugih okućnica stambenih zgrada, kružnog toka na Stoji, dijela Parka grada Graza, ukupne vrijednosti veće od milijun eura, pa će se te nekretnine preko državnog odvjetništva nastojati vratiti pravom vlasniku Gradu
Puli.

Predstavnik 180 stanara Eligio Miletić pohvalio je ovu gradsku vlast što im je riješila dugogodišnji problem ustvrdivši kako je konačno počela funkcionirati pravna država.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene