Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Krajem srpnja u Hrvatskoj kontroli zračne plovidbe dogodio se skandal koji je odjeknuo u javnosti. Tek je sada otkriven njegov uzrok.


Ljetos se dogodio skandal u Hrvatskoj kontroli zračne plovidbe kad je nestalo struje u trenutku dok se više od stotinu zrakoplova nalazilo iznad hrvatskog neba. Napokon je otkriveno što se točno dogodilo.

Vezani članci Posljedice nevremena u Francuskoj (Foto: AFP) - 1 Vremenske nepogode u Francuskoj odnijele i treći ljudski život Avioni Lufthanse u Frankfurtu (Foto: AFP) Počeo dvodnevni štrajk u Lufthansi: Odgodit će 1300 letova

Tog poslijepodneva 30. srpnja u velikogoričkom sjedištu HKZP-a nije nestala struja zbog nevremena ili poplave, već je jedan od zaposlenika u panici isključio glavno napajanje, doznaje Novi List.

Namjera radnika zapravo je vjerojatno bila spriječiti veću štetu i tragediju, jer da je voda poplavila sofisticirane uređaje, šteta bi bila znatno veća. kako nije bilo veće štete nakon svega sat i pol ponovno je uspostavljena kontrola zračnog leta nad hrvatskim nebom.

Službeni rezultati istrage nisu još javno obznanjeni.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook