Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Slovenski premijer Borut Pahor danas je u Bruxellesu izjavu hrvatskog premijera Ive Sanadera da Hrvatska ne prihvaća izmjene u ranijem Rehnovu prijedlogu protumačio kao vjerojatni kraj Rehnove inicijative, ali je upozorio da treba pričekati završetak današnjeg trilateralnog sastanka ministara vanjskih poslova koji se popodne sastaju s Rehnom.


'Slovenija je dala pozitivno stajalište prema naporima Europske komisije da dođe do sporazuma o arbitraži i dok taj proces traje, Slovenija želi da dođe do uspjeha', rekao je Pahor slovenskim novinarima u Bruxellesu na pitanje znače li današnje Sanaderove izjave da je Rehnov proces mrtav, te upozorio na popodnevni sastanak ministara s Rehnom.

Vezani članci Slika nije dostupna Janša i Rop 'zakopali ratnu sjekiru' Slika nije dostupna Pahor u parlamentu branio arbitražni sporazum

>> Sanader iznio dva nova prijedloga za deblokadu

'Uspjeh Rehnovih napora za dogovor o načinu rješavanja graničnog pitanja sada ovisi o tome hoće li Hrvatska prihvatiti Rehnov dopunjeni prijedlog. Mi smo spremni proučiti nove elemente dopunjenog nacrta sporazuma, no to ima smisla samo ako se Hrvatska slaže da je drugi nacrt (sporazuma o arbitraži) osnova za daljnji rad. Ako Hrvatska ustraje na stajalištu da taj nacrt za nju nije prihvatljiv, onda će se rad na tome vjerojatno zaustaviti', rekao je Pahor novinarima u Bruxellesu.

Slovenski premijer rekao je da će mu biti 'vrlo žao' ako Hrvatska odluči da dopunjeni Rehnov prijedlog za nju nije prihvatljiv. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju