Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gostujući u Temi dana, ravnatelj policije Marijan Benko, na pitanje o tome je li tijekom istrage bilo pritisaka na Paška Petrinu, osumnjičenog za izazvanje požara u kojem je život izgubilo osam vatrogasaca, Benko je odgovorio da policiju nitko ne voli dok mu ne zatreba.


Benko je rekao kako je sve dokaze koje je sakupila policija istražni sudac prihvatio i donio odluku o pritvoru. Na pitanje je li Petrina priznao krivnju, Benko nije precizno odgovorio.

Vezani članci Zgrada Općinskog vijeća Borovo Policija podnijela optužni prijedlog protiv načelnika Borova zbog fotografije "Oluja - zločin koji još traje" Poplava Njemačka Njemački političar pod istragom: Bit će optužen za ubojstvo iz nehaja jer nije na vrijeme upozorio stanovništvo na poplave?

- On je nama i istražnom sucu rekao što je rekao  i istražni sudac je to prihvatio.  A o tome je li kriv, odluku će donijeti sud, rekao je Benko.

O špekulacijama koje su se pojavile da bi Petrina mogao biti 'žrtveno janje', a da su požar zapravo izazvali sezonski radnici, Benko nije želio govoriti te je rekao da istraga još traje.

- Mnogi tragovi još uvijek se vještače, velik broj naših ljudi je i dalje na terenu, a o rezultatima istrage zasad ne mogu govoriti naprosto zato što još nije gotova, kaže Benko.

Također nije želio komentirati neke tragove koji bi, navodno, mogli potvrditi priču o eksploziji kanistra s benzinom.

- O uzroku smrti već su se oglasili stručnjaci i to ne spada u moju domenu. No mogu reći da je benzin u takvim situacijama sastavni dio vatrogasne opreme, rekao je Benko.

Cijeli razgovor s ravnateljem policije pogledajte u video dodatku.