Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera u sisačkom zatvoru

Ravnatelj tvrdi da šef osiguranja nije nikog seksulano zlostavljao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vršitelj dužnosti ravnatelja Uprave za zatvorski sustav Miroslav Mihoci odbacio je danas optužbe Sindikata pravosudne policije Hrvatske (SPPH) da je načelnik Odjela osiguranja u sisačkom zatvoru Željko Šimić diskriminirao i spolno uznemiravao povjerenicu tog sindikata Kristinu Grubec Roksa te istaknuo da u tri inspekcijska nadzora nije potvrđena niti jedna njezina optužba.

Sindikat je jučer izvijestio da je protiv Šimića podnio kaznenu prijavu, a Mihoci je danas najavio "protuudar", odnosno kaznene prijave protiv sindikalnih čelnika zbog lažnog prijavljivanja kaznenog djela, ali i zlouporaba položaja i ovlasti te krivotvorenja službenih isprava.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Potvrdili nalazi Lubanja s Jaruna pripada raskomadanom Cvetku Simiću Slika nije dostupna U stranci ih se ne sjećaju kao donatora Uhićeni 'Daimler trojac' HDZ-u donirao 100.000 kuna

>> Načelnik osiguranja: Žena je tu samo da čisti cijev

Mihoci tvrdi da je u sisačkom zatvoru u studenome i prosincu prošle godine obavljena tri inspekcijska nadzora tijekom kojih nitko od službenica i službenika nije potvrdio optužbe sindikalne povjerenice, nego je upravo suprotno utvrđeno da Šimić radi profesionalno te u skladu sa zakonom i pravilima struke. No, inspekcija je otkrila da je više službenica dulje vrijeme spolno uznemiravao upravitelj zatvora Ivica Dadović, a ne Šimić, pa je suspendiran, protiv njega je pokrenut stegovni postupak i podignuta kaznena prijava, objasnio je Mihoci koji tvrdi da ne zna koja je pozadina "neosnovanih optužbi na račun Šimića i zašto ga se sindikat želi riješiti".

Potvrdio je navode sindikata da inspekcija nije razgovarala i saslušala argumente Kristine Grubec Roksa, no tvrdi da je to zato što je ona svaki put bila na bolovanju. Odbacio je, pak, optužbe SPPH-a da Uprava za zatvorsku sustav sprječava rad sindikata u sisačkom zatvoru te da pritisci na povjerenicu i članove dolazi iz te Uprave.

Mihoci je najavio da će se idućeg tjedna u sisačkom zatvoru među službenicima provesti anonimna anketa te dodao kako očekuje da će se sindikalna povjerenica Kristina Grubec Roksa odazvati njegovom pozivu na razgovor.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene