Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Lubanja s Jaruna pripada ubijenom Cvetku Simiću, potvrdio je za Dnevnik.hr Krunoslav Borovec.


Podsjetimo, lubanju je 30. ožujka pronašao građanin u bari uz potok Črnomerec iza ŠRC-a Mladost.

Vezani članci Slika nije dostupna Liječniku Šimiću pravomoćno dvije i pol godine Slika nije dostupna Uhićeni 'Daimler trojac' HDZ-u donirao 100.000 kuna

Cvetko Simić je brutalno ubijen na Jarunu početkom prošle godine, a pronađen je raskomadanog tijela odsječene glave, ruku i nogu. Ruke nikada nisu pronađene, a nije se otkrio ni počinitelj. Njegov leš pronađen je u crnoj vreći, a rezovi na tijelu svu izvedeni vrlo precizno.

>> Na Jarunu pronađena lubanja

>> Kalinić protiv izručenja Srbiji: Progovorio o ubojstvu Simića?

>> Ekskluzivno: Posljednji trenuci ubijenog Simića

Simić je u Hrvatsku početkom prošle godine došao iz Slovenije, a po dolasku u Zagreb svojim se Mercedesom njemačkih tablica odvezao u autopraonicu, a potom u restoran u blizini hotela Westin. Na izlasku iz restorana prišle su mu dvije osobe koje su ga ugurale u automobil. Nedugo nakon toga izmasakrirano tijelo završilo je na dnu Jarunskog jezera.

Srbijanske tajne službe koje su ga stalno nadzirale nisu ga mogle locirati, jer je prije ulaska u Hrvatsku isključio svih pet mobilnih telefona koje je koristio. Simić je za kratkotrajnog boravka na slobodi u Zagrebu komunicirao s telefonske govornice.

Simić je evidentirani kriminalac iz Srbije gdje ima podeblji dosje. Policija ga je povezivala uz krijumčarenje droge. Upućeni u odnose krim klanova kažu da je pripadao skupini Luke Bojovića koji je nakon uhićenja Joce Amsterdama preuzeo većinu poslova u beogradskom podzemlju. Simić je bio osoba od velikog povjerenja jer je odrađivao velike poslove na području cijele države.