Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oglasio se i inspektorat

Uznemirujući prizori iz Slavonije: Eutanazirane svinje ostavljene su da leže mrtve na ulici - "Kojoj državi da se obratimo? Kome? Nitko nije stao iza seljaka"

Aktualno Galerija Mrtve svinje - 1 Mrtve svinje - 1 Foto: Vijesti u 17 Mrtve svinje - 2 Mrtve svinje - 2 Foto: Vijesti u 17 Mrtve svinje - 3 Mrtve svinje - 3 Foto: Vijesti u 17 +0 Mrtve svinje - 4 Galerija 1/4 >>
Strašni prizori u Slavoniji - u Andrijaševcima su mrtve svinje ostavljene da leže na ulici. Više detalja donosi reporterka Dnevnika Nove TV Valentina Baus.

Tik uz cestu mrtve svinje. Uznemirujući prizori za sve koji su prolazili. Raspoređene jedna kraj druge. Njihov vlasnik Marko Mayer kaže da su mu u subotu ujutro eutanazirali 40 svinja zbog svinjske kuge.

Devet svinja bilo je zaraženo, ali su i sve ostale morale biti usmrćene.

"Eutanazirali su ih veterinar i veterinarski tehničar. Mi smo svinje držali za sajlu da bi bile mirne i da bi oni mogli obaviti što trebaju. One stoje vani zato što kamion koji vozi te eutanazirane svinje ne može ući u dvorište i mi smo ih izvukli van da ne stoje u dvorištu, one više nisu naš problem što bi rekli'', kazao je Mayer.

Pročitajte i ovo Ilustracija Najskuplje liječena dijagnoza Ona je najčešći uzrok smrti u hrvatskim bolnicama: ''Ključna je hitna reakcija i adekvatno liječenje u roku od samo jednog sata"

Iz Državnog inspektorata su Dnevniku Nove TV također odgovorili da vozilo nije moglo ući u zaraženo gospodarstvo jer dvorište i ulaz su takve konstrukcije da kamion nije mogao unutra.

Što se tiče procedure, svinje su usmrćene, potom su dezinficirane, izvučene na najpogodnije mjesto, zatim su na ulici ponovno dezinficirane, a sve to kažu i u Ministarstvu poljoprivrede. Veterinar je bio tamo i cijelo vrijeme nadzirao sve dok nije došao kamion koji ih je odvezao. 

Pročitajte i ovo Vladimir Putin na BRICS samitu Vruća tema Rusija i Zapad sukobljavaju se na još jednoj lokaciji osim Ukrajine: "Trebali bi brinuti, i zabrinuti su"

Pročitajte i ovo Ilustracija Velike razlike Objavljeno tko su najmoćnije zemlje svijeta: Pogledajte tko je i zašto na samom vrhu

Dezinficirano je i Markovo gospodarstvo, a on ljutito poručuje: "Kojoj državi da se obratimo? Kome? Nitko nije stao iza seljaka. Nadao sam se i vjerovao da neće zato i jesmo poduzeli sve te mjere - od komarnika, dezinfekcijskih sredstava i stvarno smo se pridržavali svega što su nam savjetovali." 

Pročitajte i ovo Mrtve svinje - 3 Uznemirujući prizori Niz propusta u slučaju mrtvih svinja na ulici na istoku Hrvatske: "Očito je da se događa problem. Nije ovo jedini slučaj''

Do danas je zbog afričke svinjske kuge u Hrvatskoj eutanazirano oko 17.000 svinja.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene