Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afrička svinjska kuga

Ministrica se sastala sa svinjogojcima: "Usmrćeno je 19.000 svinja, isplata potpora ide prema planu"

Aktualno Galerija Sastanak ministrice Vučković sa svinjogojcima - 2 Sastanak ministrice Vučković sa svinjogojcima - 2 Foto: DNEVNIK.hr Marija Vučković, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ministrica poljoprivrede Foto: DNEVNIK.hr Sastanak ministrice Vučković sa svinjogojcima - 1 Sastanak ministrice Vučković sa svinjogojcima - 1 Foto: DNEVNIK.hr Sastanak ministrice Vučković sa svinjogojcima - 3 Sastanak ministrice Vučković sa svinjogojcima - 3 Foto: DNEVNIK.hr +1 Sastanak ministrice Vučković sa svinjogojcima - 4 Galerija 1/6 >>
Zbog svinjske kuge dosad je usmrćeno 19 tisuća svinja, a 870 gospodarstava zahvaćeno je virusom.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković se u Slavoniji sastala s udrugama svinjogojaca te je istaknula da je zbog afričke svinjske kuge dosad usmrćeno 19 tisuća svinja, a 870 gospodarstava zahvaćeno je virusom.

Pročitajte i ovo Internetska prevara - 1 Kakav lopov Građanke, pripazite! Žele se dokopati vašeg novca i ne prezaju ni pred čime: Žena ostala bez 22.000 eura

Isplate potpora gospodarstvima koja su pretrpjela štetu su u tijeku i nastavljaju se prema planu, za što su izdvojena 1,2 milijuna eura. Svinjokolje, na području gdje je bolest zabilježena, neće biti, a u dvorištima će se moći obrađivati samo meso dovezeno iz klaonice.

"Prodaje svježeg mesa, klanja na vlastitom gospodarstvu nema. Prodaje mesa životinja koje je podrijetlom iz zone ograničenja nema, niti svih oblika prerade, samo onih oblika prerade koji su dozvoljeni po posebnoj uredbi i njezinoj prirodi. Onog trenutka kada budemo mogli prijeći na drugu fazu, fazu relaksacije, onda će biti relaksirani određeni uvjeti koji se odnose na svježe meso i sve oblike prerade", rekla je ministrica.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene