Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dvojica u bijegu

Raskrinkana skupina krijumčara ljudima: Preko BiH kroz Hrvatsku prevezli 61 osobu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija i USKOK su nakon opsežnih kriminalističkih istraživanja prekinuli organizirano krijumčarenje stranih državljana. Osumnjičena osmorka je od veljače omogućila prelazak iz BiH u Hrvatsku, zatim i dalje u zemlje EU, za najmanje 61 osobu. Šestorica su privedena, a za dvojicom se još traga.

Nakon mjeseci istrage, policija i USKOK uspjeli su prekinuti lanac krijumčarenja ljudi iz BiH preko Hrvatske u zemlje Europske Unije i raskrinkati međunarodnu kriminalnu skupinu. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TROJICA OKRIVLJENIKA Podignuta optužnica protiv međimurskog župana Matije Posavca, pogledajte za što ga se sve tereti

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna istraga slučaja USKOK preuzeo slučaj jeftinog uvoza tune, u sve upetljane i tvrtke Ante Gotovine

Policija je u suradnji s USKOK-om provela opsežno kriminalističko istraživanje nad dva hrvatska državljana (34 i 26 godina) i tri hrvatske državljanke (35, 39 i 20 godina), kao i nad 59-godišnjim državljaninom Republike Slovenije i Republike Srbije, 33-godišnjim državljaninom Republike Srbije i 23-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma u sastavu zločinačkog udruženja.

Kako se navodi iz policije, sumnja se da su navedene osobe s ciljem pribavljanja protupravne materijalne koristi, u vremenu od 26. veljače 2022. do 18. svibnja 2022., nakon što su nepoznate osobe omogućile stranim državljanima protuzakonit ulazak iz Bosne i Hercegovine na područje Hrvatske, na prostoru Sisačko-moslavačke županije, organizirale strancima prijevoz do privremenog smještaja na zagrebačkom području, gdje su čekali daljnje prevoženje prema granici s odredišnim zemljama Europske unije.

Na opisani način osumnjičeni su omogućili ulazak, boravak, kretanje i izlazak iz Republike Hrvatske najmanje 61 stranom državljaninu, za što su primili protupravnu imovinsku korist od oko 32.400,00 eura.
Kod osumnjičenih je pronađeno i privremeno oduzeto više mobilnih uređaja i SIM kartica. Šest osoba privedeno je pritvorskom nadzorniku, dok se za dvije osobe još uvijek intenzivno traga.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene