Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rakova djeca na samitu

Novinari već počeli izlaziti, Plenković ih vratio: "Ovo će vam biti fora. Mislio sam da to neću javno reći..."

Aktualno Galerija Andrej Plenković - 22 Andrej Plenković - 22 Foto: Goran Mehkek / CROPIX Andrej Plenković - 21 Andrej Plenković - 21 Foto: Goran Mehkek / CROPIX Andrej Plenković - 20 Andrej Plenković - 20 Foto: Goran Mehkek / CROPIX Andrej Plenković - 18 Andrej Plenković - 18 Foto: Goran Mehkek / CROPIX +2 Andrej Plenković - 16 Galerija 1/7 >>
"Milanović je poslao dopis u kojem on isključuje ministra Radmana iz delegacije za samit NATO-a u Litvi", otkrio je Plenković na press-konferenciji u četvrtak.

Predsjednik Republike Zoran Milanović pozvao je u četvrtak premijera Andreja Plenkovića da žurno, već danas, održe sastanak kako bi usuglasili kandidata za novog ravnatelja Vojne sigurnosno-obavještajne agencije (VSOA).

U javnom pozivu odaslanom u četvrtak iz Ureda predsjednika Milanović je podsjetio da 10. srpnja istječe mandat ravnatelja u ostavci VSOA-e Ivici Kinderu.

Premijer Plenković komentirao je u četvrtak poziv predsjednika rekavši da nema razgovora s onim koji vrijeđa. 

Pročitajte i ovo Andrej Plenković - 18 Čudnovata presica Plenković nije odgovorio ni na jedno pitanje o HEP-u, spustio Milanoviću: "Sve što radi pokazuje da nije normalan"

"Sve blokade su do Milanovića. Da sad kažemo: 'Ajmo mi sad na kavu, jeste da ste izvrijeđali nas, našu obitelj...' Nepoštovanje, agresija... E, pa to ne ide. Hrvatskoj javnosti pokazujemo da nam ovo nije prihvatljivo. Njega su predstavili kao normalnog u kampanji, a sve što radi pokazuje da nije normalan", poručio je Plenković.

Premijer kaže da će razgovarati s Milanovićem kad čuje Milanovićevu ispriku. "Da kaže: 'Oprostite, pretjerao sam. Sorry, stari, pretjerao sam. Nemoj, moooolim te, uzimati za ozbiljno, znaš da se meni omakne.' Dok toga nema, nema sastanka", rekao je Plenković.

"Ovo će vam biti fora"

Kad su već novinari počeli napuštati presicu, Plenković se ipak predomislio pa ih je pozvao natrag. "Zaboravio sam nešto što sam mislio da nećemo reći javnosti, ali sad ćemo i to reći. Odite malo, vratite se, ovo će vam biti fora", pozivao je Plenković novinare pa im otkrio da je predsjednik Milanović iz delegacije za NATO-ov sumit isključio ministra Radmana. 

"Što se tiče Milanovića, Radman je s Banožićem u pripremama za samit NATO-ova saveza, 11. i 12 srpnja. Milanović je poslao dopis u kojem on isključuje ministra Radmana iz delegacije. Zamislite koji je to stupanj da izbaciš ministra iz delegacije. Dogovoreno je da ministar ide u svojoj delegaciji, a predsjednik u svojoj delegaciji", otkrio je Plenković.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene