Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Radnici Podravke platit će ceh gospodarsko - političke afere u koju je upala njihova tvrtka. Zaposleni u kompaniji koja je predstavljala jedan od stupova hrvatskog gospodarstva mogu zaboraviti riječ povišica.


Pretpostavlja se da je iz Podravkinog lonca isparilo oko 300 milijuna kuna. Zbog ove prijevare redovito poslovanje jedne od najvećih hrvatskih kompanija još uvijek nije ugroženo. Opasnost prijeti budućem poslovanju. 'Potencijalni rizici ako nastupe će utjecati na to da vlasnici kapitala neće imati vrijednost kapitala koji bi mogli imati, da radnici neće imati plaće onolike kolike bi mogli imati i da država i lokalna zajednica neće imati prihode onolike kolike bi mogli imati', rekao je Ljubo Jurčić, predsjednik Nadzornog odbora Podravke. Podravka ima oko sedam tisuća zaposlenika i izvozi u više od 40 zemalja svijeta.

Vezani članci Slika nije dostupna Vlasnici Podravke nisu usuglasili stajališta Slika nije dostupna Jurčić: Ne znam ništa o svojoj smjeni u Podravci

>> (Ne)Moguća misija: Jurčić traga za Podravkinim blagom

Država i lokalna zajednica od nje je na godinu dobivala više od 10 milijuna kuna. Sada je sve to ugroženo. Oko 300 milijuna kuna, umjesto onima koji su zaslužili, otišlo je SMS-u, brokerskoj kući FIMA te jednoj banci sa sjedištem u Hrvatskoj. Pravi razmjeri prijevare bit će poznati za dva tjedna. 'I tada ćemo pristupiti financijskom restrukturiranju da ti eventualni financijski udari koji bi došli na Podravku u narednim godinama ne bi utjecali na redovno poslovanje', kaže Jurčić. Financijski oporavak Podravke trajat će godinama. Radnici će ove zime dobiti božićnicu, ali do sljedeće povišice će se načekati.