Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez odluke

Vlasnici Podravke nisu usuglasili stajališta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasnici Podravke, koja zbog menadžerskih malverzacija grca u dugovima, na izvanrednoj skupštini dioničara nisu donijeli nikakav konkretan zaključak.

Mirovinski fondovi stali su kontra države i malih dioničara koji traže devet članova Nadzornog odbora umjesto dosadašnjih 11. Kažu, žele izbaciti politiku iz tvrtke, no mali dioničari sumnjaju da bi njihov veći utjecaj otvorio put prodaji Podravke.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i ministri Izbori su sve bliže Plenković otvorio tvornicu tjestenine, poveo i ministre: ''Svatko tko želi raditi, može naći posao'' PR Oglas Podravkin novi vizualni identitet za još jači iskorak na globalnom tržištu

Planiranje budućnosti prolongira se tako za kraj svibnja ili početak lipnja kada će se održati redovna skupština dioničara. 'Niti prijedlog niti protuprijedlog nije dobio dovoljan broj glasova tako da se nije mogla izvršiti izmjena i dopuna statuta', rekao je Ljubo Jurčić, predsjednik NO Podravke. Mirovinski fondovi tvrde žele veći utjecaj u Nadzornom odboru radi istiskivanja politike koja je Podravku i dovela do ruba. Mali dioničari potpomognuti državom i lokalnom politikom boje se da bi fondovi mogli prodati Podravku.

'Njihovo vlasništvo nije vlasništvo direktora mirovinskih fondova nego vlasništvo vas i mene i stotine tisuća drugih građana Republike Hrvatske i kada mirovinski fondovi odlučuju što će sa vlasništvom u nekoj od hrvatskih kompanija onda moraju razmišljati o tome što bi njihovi članovi htjeli da se sa tim vlasništvom učini', rekao je Zvonimir Mršić, gradonačelnik Koprivnice. Bez dogovora vlasnika i Upravi su vezane ruke za velike poslovne pothvate, pa najavljuju štednju.

'Ići će se u daljnje smanjenje broja sektora, znači menadžerskih pozicija i sektorskih pozicija', kazao je Miroslav Vitković, predsjednik Uprave Podravke. Do kraja treba rasplesti i kreditne linije koje je Podravka imala s OTP bankom tek tada će biti poznata ukupna šteta afere Spice. Nakon menadžera ni vlasnici Podravci za sada ne donose ništa dobro. Na eventualni pomak čekat će se još najmanje dva mjeseca kada će vlasnici ponovno za stol.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene