Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Znala je dan prije

Pusić o Liniću: Žao mi je da je do toga došlo...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vesna Pusić rekla je kako je dan prije smjene Slavka Linića saznala što premijer namjerava, ali i da joj je žao da je do toga uopće došlo.

Potpredsjednica hrvatske vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić rekla je u srijedu da joj je žao zbog smjene ministra financija Slavka Linića, ocijenivši ipak da je to bio logičan potez s obzirom na probleme u komunikaciji koje je premijer Zoran Milanović imao s bivšim ministrom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Disciplina pred izbore Sve stranke u Saboru objavile izvještaje o poslovanju: Podaci su zanimljivi Aleksandra Prijović Smjena zbog koncerta Nered zbog Prijović u Zadru: Gradonačelnik će smijeniti direktora dvorane

Milanović je u utorak smijenio Linića s mjesta ministra financija zbog ozbiljno narušenog povjerenja te političke odgovornosti u slučaju predstečajne nagodbe vinkovačke "Spačve".

Odgovarajući na novinarsko pitanje je li bila unaprijed obaviještena o odluci o smjeni, Pusić je kazala da joj je "premijer dan ranije rekao da je to njegova namjera".

"Meni je žao što je do toga došlo ... ali činjenica da premijer ne može komunicirati s nekim ministrom, a naročito s ministrom financija, za sobom logično povlači ovakvu odluku", rekla je Pusić.

Komadina: Zoran Milanović više nema moju podršku!

Ministrica Pusić, predsjednica Hrvatske narodne stranke, manjeg koalicijskog partnera u vladi socijaldemokratskog premijera Milanovića, rekla je da "ne može ulaziti u to" hoće li Linićeva smjena naštetiti vladi. "Ne mogu u to ulaziti, žao mi je da je do toga došlo, ali vlada mora moći funkcionirati, i na ovaj način premijer je riješio taj problem disfunkcionalnosti", rekla je.

Na pitanje hoće li dosadašnji Linićev zamjenik Boris Lalovac, kojeg je Milanović predložio za novog ministra, moći dostojno zamijeniti Linića, Pusić je rekla da očekuje da će novi ministar "funkcionirati".

"Očito da će ga zamijeniti. Mi smo veliki dio posla napravili kao vlada, kao pojedini ministri u pojedinim resorima, pa tako i ministar Linić. Dvije godine mi nismo sjedili i čekali, mnoge stvari su postavljene i stavljene u kolotečinu, očekujem da će (novi ministar) funkcionirati", rekla je Pusić i dodala kako ne očekuje prijevremene izbore. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene