Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otvorila sajam zdrave hrane

Pusić: Nema straha, 'plac' će postojati i nakon ulaska u EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prva potpredsjednica Vlade i predsjednica HNS-a Vesna Pusić danas je u Varaždinu otvorila 6. Varaždinski sajam zdrave hrane i domaćih proizvoda, označivši skorašnji ulazak Hrvatske u Europsku uniju kao odličnu priliku za hrvatske proizvođače autohtonih domaćih proizvoda.

Pusić je istaknula kako domaći proizvodi nisu bitni samo za otvaranje turističkog tržišta, na koje proizvođači zdrave hrane imaju najbliži pristup, nego i za postavljanje europskih standarda.

"Od 1. srpnja više se ne harmoniziramo već sukreiramo europsku politiku, prema tome ono što će biti europska pravila biti će i dio onoga što Hrvatska donese sa sobom", poručila je.

Pročitajte i ovo Skupo voće i povrće pojačava inflaciju - 4 Inflacija ne jenjava Operacija uspjela, pacijent na izdisaju: Od 44 vrste voća i povrća nisu poskupjele samo dvije Zagrebačka tržnica, ilustracija - 2 VISOKE CIJENE Strani umirovljenici putuju, a kod nas tuguju: "Morat ćemo polako zaboraviti tržnice"

>> Pusić: Euro tek kad budemo imali konkurentno gospodarstvo

Pusić je u Varaždinu pohvalila ideju organizacije sajma zdrave hrane, ističući proizvodnju zdrave, domaće hrane kao važan europski proizvod koji donosimo sa sobom.

Ponovila je svoj stav kako ne treba strahovati da nakon ulaska u EU više neće biti "placa", istaknuvši da će te tržnice ostati onakve kakve su i danas, pa čak i bogatije za onoliko koliko "kumice" mogu donijeti.

Naglasila je kako su Varaždinska županija i grad Varaždin važni centri za cijelu Hrvatsku te važan primjer za ono što je Hrvatska u stanju napraviti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene