Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Komentirajući presudu čelniku tzv. RS Krajine Milanu Martiću, potpredsjednik Samostalne demokratske srpske stranke i njezin zastupnik u Hrvatskom saboru Milorad Pupovac je izrazio olakšanje što je do te presude došlo, te uvjerenje kako će ona ojačati vjeru u u pravnu državu.


'Martić je sa srpske strane simbolizirao politiku progona, ubojstava i razaranja, i mi Srbi u Hrvatskoj imamo interesa da se s tom politikom, ne samo raskrsti, nego i da svi oni koji su s Martićem sudjelovali u realizaciji te politike budu i sankcionirani', izjavio je Pupovac.

Vezani članci Vozač kamiona na odmorištu kod Novske pokosio grupu ljudi - 5 Odvjetnik vozača kamiona osuđenog za nesreću u Novskoj otkrio zašto nije bio u sudnici na izricanju presude Slika nije dostupna SDSS-ovci bježali od novinara kako ne bi komentirali presudu generalima

Dodao je kako 'onima koji to nisu činili i koje je Martić svojom
politikom zatvorio u vojni logor i na kraju isporučio politici
egzodusa, želimo da na miru mogu živjeti u svojoj zemlji i da se u miru u nju mogu vratiti'.

Ocijenio je i da Martiću izrečena kazna od 35 godina zatvora pokazuje želju međunarodnih institucija i hrvatske politike da se 'po prvi puta u razdoblju modernih europskih nacija sankcionira ljude koji su se odlučili da politiku etničkog čišćenja prakticiraju kao sredstvo u razrješavanju međuetničkih nesporazuma'.