Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komentar na Mamićev istup

'Da Jovanović mrzi sve hrvatsko je jednako vjerojatno kao da se Mamić odrekne para od igrača'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U telefonskom razgovoru s novinarom Dnevnika Nove TV, Milorad Pupovac je komentirao današnji istup Zdravka Mamića u kojem je ministra Jovanovića nazvao Srbinom.

Milorad Pupovac, predsjednik Srpskog narodnog vijeća , komentirao je za Dnevnik Nove TV izjavu Zdravka Mamića koji je ministra Željka Jovanovića nazvao 'Srbinom koji je nesposoban voditi najvažniji resor u Republici Hrvatskoj'.

Pročitajte i ovo Zoran i Zdravko Mamic bivši nogometaši Nova svjedočenja na suđenju protiv Mamića: "Ne sjećam se da sam primio novac" Suđenje Mamićima - 1 Pitanje isplate novca Šok na suđenju Mamićima, Balaban promijenio iskaz: "Vjerojatno sam nešto pomiješao"

'Čovjek koji vodi jednu od najznačajnijih klubova u Hrvatskoj i u regiji ne bi smio voditi taj klub budući da kontinuirano govori jezikom mržnje, etničke netolerancije, a posebno o okolnostima skorog održavanja utakmice između Hvatske i Srbije. Taj isti čovjek je već nekoliko godina predmet napada i optužbi da je cigan, Srbin i da je četnik. Sve je to moguće jer on nije sankcioniran niti su bili sankcionirani svi oni koriste tom vrstom jezika. Mi ustrajno konstatiramo da se na stadionima koristi govor mržnje. Sada iza ovoga što je rekao Mamić o Jovanoviću vidimi i izvor govora mržnje, a to je da vodeći ljudi, ne samo politike, nego i sporta, koriste govor mržnje u javnim istupima', rekao je Pupovac.

>> Mamić poslao poruku BBB-ima i brutalno napao ministra: Takav Srbin...

'Što se tiče toga da bi Željko Jovanović mrzi sve što je hrvatsko to je toliko vjerojatno kao što je vjerojatno da bi se Zdravko Mamić odrekao para koje mu država daje, koje zarađuje na nogometašima te da bi on i njemu slični prestali derati ovu državu i nastavili izbjegavati svoje porezne obveze to je takav stupanj nevjerojatnosti. Mamić optužuje druge za nedovoljnu lojalnost prema vlastitoj zemlji, a sam gdje god stiže i može nastoji je olakšati za proračunska i financijska sredstva', kritičan je bio Milorad Pupovac.

'Da je Hrvatska pravna država onda bi po službenoj dužnosti nadležno tijelo pokrenulo postupak. Ako to tijelo ne uradi onda ćemo ga mi podsjetiti vlastitom inicijativom. Sramota je da se ministra Jovanovića ili neke druge ministre koji imaju imena ili prezimena koja netko prepoznaje kao srpska, proziva zbog njegove etničke pripadnosti. Instrumenti pravne države moraju sankcionirati sve pa i ljude kao što je Zdravko Mamić', upozorava predsjednik Srpskog narodnog vijeća.

Podsjetimo, Zdravko Mamić je jutros u razgovoru za Plavi radio Željka Jovanovića nazvao 'Srbinom koji ne može voditi najvažniji resor u Republici Hrvatskoj'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene