Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez dogovora

Pulski vrtići u štrajku upozorenja, traže izjednačavanje plaća: Pregovori traju od rujna

Aktualno Galerija +0 Štrajk radnika u vrtićima Galerija 1/1 >>
Pulski odgajatelji odlučili su se na jednodnevni štrajk upozorenja. Traže izjednačavanje plaća sa svojim kolegama u osnovnim školama. Detalje donosi reporterka Dnevnika Nove TV Lina Dolar.

Roditelji pulske djece u petak su bili na posebnim mukama. Zbog štrajka odgojitelja i tehničkog osoblja djecu nisu vodili u vrtić, pa su se uzimali godišnji odmori, slobodni dani, ali i upregnuli bake i djedovi. Pulski odgajatelji traže – veća primanja. Odnosno, izjednačavanje plaća s onima u osnovnim školama.

"Nije samo stvar u odgajateljskim plaćama nego i tehničkom osoblju koje je sa novom godinom jedva dosegnulo da ne bude ispod minimalne plaće“, rekla je odgojiteljica Ivana Županić.

"Plaće zaostaju odgajatelja 40 posto, tehničkog osoblja 29 i nešto posto, i ostalih struktura rada. Tako da tražimo samo ono što nam pripada zakonom, što nas zakon upućuje“, rekla je odgojiteljica Vera Radulović.

Pročitajte i ovo Dubrovnik Forum Plenković domaćin gala večere Događaj na visokoj razini u hrvatskom turističkom biseru, stigli visoki uzvanici: "Svjetski poredak je destabiliziran"

Pregovori na relaciji grad Pula - vrtići traju od rujna prošle godine. Dva se puta izlazilo i na ulice – ali za sada bez dogovora. Djeca koja su u petak došla u vrtić primljena su na skrb i brigu, no nije se provodio odgojno-obrazovni rad. Sljedeći tjedan vraćaju se u vrtić, a u srijedu slijedi nova tura pregovora.

Detalje donosi reporterka Dnevnika Nove TV Lina Dolar.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene