Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nindža krovnjače ostaju

Provjerili smo ima li istine u glasini da se volonterima HGSS-a zabranjuje rad u Petrinji, a njihov posao preuzimaju privatne tvrtke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Informacije da se pripadnicima HGSS-a zabranjuje rad u Petrinji i okolnim mjestima na poslovima sanacije posljedica potresa pokazale su se netočnima.

Na društvenim mrežama pojavila se informacija da se ekipe HGSS-a, koje svakoga dana nesebično pomažu stanovnicima Petrinje i okolnih mjesta povlače s terena kako bi njihov volonterski posao preuzele privatne tvrtke, no čini se da ona nije bila točna. 

Jedan je korisnik opisao kako je jednoj od 15 HGSS-ovih volonterskih ekipa, koja je upravo uspješno skinula jedan dimnjak, javljeno da se njihov šator, postavljen ispred Lidla u Petrinji, miče, a potom i da se volonterima zabranjuje rad te da će posao preuzeti obrtnici i firme koje odabere država. 

U komentarima te objave javio se i jedan pripadnik HGSS-ovih "Nindža krovnjača", koji je apelirao na brisanje objave tvrdeći da to nije istina. "Mi nikamo ne idemo, nitko nas nije potjerao, i dalje stojimo na raspolaganju stradalima u potresu", poručio je HGSS-ovac. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Predlaže i preseljenje kuhinje Petrinjski gradonačelnik zabrinut: ''Put do kuhinje u centru jako je opasan. Moramo dati do znanja da se kroz taj dio grada ne smije prolaziti''

Pročitajte i ovo Darinko Dumbović "Nesmotrenost u komunikaciji" Dumbović još jednom komentirao razbijanje ograde: "To nije bio incident, ispričao sam se dečkima"

Mladen Pavić, glasnogovornik Stožera za potres, objašnjava da je u pitanju nesporazum. "Lidl je zamolio HGSS da se malo razmaknu s parkinga, ali oni i dalje ostaju tamo", kaže Pavić te dodaje da nema govora o tjeranju vrijednih ekipa HGSS-a koje odrađuju zaista velik posao u Petrinji i okolnim mjestima.

Istina je da je jedna privatna tvrtka angažirana na poslu skidanja tornja na katedrali jer to nadilazi mogućnosti HGSS-a, potvrdio nam je Pavić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene