Obitelj Grdović iz Zadra, čija je dirljiva priča o borbi za dostojanstven život njihova sina u "Provjerenom" rasplakala Hrvatsku, napokon je uspjela!

Galerija


Nakon toliko suza i neprospavanih noći Ivica i Jagoda Grdović iz Zadra uspjeli su se izboriti za to da njihov 18-godišnji sin Josip, koji od rođenja ima cerebralnu paralizu i niz teških bolesti i stanja te je prikovan za bolnički krevet posljednje dvije i pol godine, dobije mjesto u Specijalnoj bolnici u Gornjoj Bistri, gdje će moći dobivati odgovarajuću potrebnu skrb.

Vezani članci Mirjana, bivša radnica Orljave Mladost i zdravlje ostavile u Orljavi, a danas preživljavaju s 1500 kuna: ''Sad idemo put Njemačke kao i svi drugi'' Hitna pomoć - 4 Po život opasan apsurd s hitnom pomoći na sjeverozapadu Istre: "Sigurno je da će bar jedna ili dvije osobe samo ove godine završiti smrtno"

Roditelji koji se nikad nisu predali svaku su minutu podredili svome sinu jedincu, a njihova tužna priča ispričana u emisiji "Provjereno" došla je i do srca ministra zdravstva Milana Kujundžića, koji se osobno angažirao i riješio problem.

Za gotovo punoljetnog mladića koji boluje od niza bolesti, za kojeg su infekcije i bolesti dio života, koji je nepokretan, ne čuje i nije svjestan svijeta oko sebe, nije bilo mjesta ni u jednoj instituciji diljem zemlje. Vozili su ga kolima od bolnice do bolnice, a u svakoj selidbi život mu je visio o niti.

"Dugo je trajalo, nema veze, uspjeli smo preko vas"

Lani u Ministarstvu zdravstva ekipi "Provjerenog" nisu odgovorili na upit. Prije mjesec i pol rekli su da i Ministarstvo i HZZO rade na rješenju.

Činio se to kao još jedan u nizu kurtoaznih i birokratskih odgovora, ali ovoga puta nešto se pomaknulo s mrtve točke i stigla je informacija da će se prvotna ideja o smještaju Josipa u specijalnu bolnicu u Gornjoj Bistri ipak realizirati.

"Dugo je trajalo, nema veze, da i nije gotovo, ja bih se nastavio boriti. Uspjeli smo priko vas...", rekao je za "Provjereno" Ivica Grdović, Josin otac, čija bitka traje gotovo 18 godina.

"U dogovoru s Ministarstvom i ravnateljem Mittermayerom sve je riješeno, napravljena je soba i skupljena oprema za ono što je njemu potrebno", rekao je za ''Provjereno'' dr. Željko Čulina, ravnatelj Opće bolnice Zadar.

Novinar ''Provjerenog'' Mato Barišić pratio je obitelj Grdović na 300 kilometara dugom putu do Josina novog doma, a cijelu priču pogledajte u ''Provjerenom'' večeras u 22:25 na Novoj TV.

 


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju