Reporterka Provjerenog Ana Malbaša sa Horvatinčićevom skicom nesreće u ruci (Foto: Dnevnik.hr)
Reporterka Provjerenog Ana Malbaša sa Horvatinčićevom skicom nesreće u ruci (Foto: Dnevnik.hr)

Večerašnje Provjereno ekskluzivno donosi skicu pomorske nesreće koju je izradio Tomislav Horvatinčić, a koja nije uvažena na sudu.


Na petak 13. donesena je presuda koja je zgrozila cijelu zemlju, navukla bijes i ogorčenost većine građana. Proces protiv Tomislava Horvatinčića postao je sinonim neučinkovitosti hrvatskog pravosuđa.

Kako je moguće da čovjek koji je u svom životu usmrtio četvero ljudi slobodan čovjek? Oslobođen je zbog privremenog gubitka svijesti unatoč tome što je nekoliko sati nakon nesreće pomno skicirao kako je do sudara došlo, potvrđujući da je itekako bio priseban?

Večerašnje Provjereno ekskluzivno donosi Horvatinčićevu skicu nesreće koja na suđenju nije bila valjani dokaz, kao ni priopćenje koje je 2011. godine poslano medijima, a u kojem se tvrdi da su poduzetniku otkazale komande.

"Tomislav Horvatinčić je jako precizno nacrtao smjer u kojem je išao s jahtom Santa Marina kao i položaj jedrilice u trenutku sudara", kaže reporterka Provjerenog Ana Malbaša.

Horvatinčićev odvjetnik pokušao je to pojasniti.

"Okrivljenik mora dobiti sva potrebna upozorenja, koja on u takvoj vrsti ispitivanja ne dobiva, nego on priča ono što on priča bez ikakva upozorenja", kaže Horvatinčićev odvjetnik Veljko Miljević.