Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na Županijskom sudu u Zadru održano je ročište o žalbama poduzetnika Tomislava Horvatinčića i Državnog odvjetništva. Odluka će biti poznata u narednih mjesec dana.


"Učinit ću sve što je u mojoj moći da obeštetimo djecu i da pokušamo napraviti još jedan izvansudski dogovor", izjavio je Tomislav Horvatinčić u Zadru, nakon ročišta na zadarskom Županijskom sudu u utorak.

Vezani članci Tomislav Horvatinčić ispija kavicu na Cvjetnom Za dva dana mora iza rešetaka, ali... Tomislav Horvatinčić opet traži odgodu odlaska u zatvor Slika nije dostupna ŽELE GA U ZATVORU Obrat u slučaju Tomislava Horvatinčića

Horvatinčićev odvjetnik Veljko Miljević očekuje da će odluka Županijskog suda biti poznata u narednih mjesec dana. Horvatinčić je u studenom 2015. nepravomoćno osuđen na 20 mjeseci zatvora uvjetno uz rok kušnje od tri godine, a na presudu je, osim Horvatinčićevih odvjetnika, žalbu uložilo i Državno odvjetništvo koje traži zatvorsku kaznu. 

"Koristim priliku da još jednom izrazim žaljenje i sućut obitelji", rekao je Horvatinčić novinarima, dodajući da i on ovo proživljava u svojoj psihi šestu godinu.

Njegovi su se odvjetnici u žalbi pozvali na isključenje ubrojivosti, odnosno na kratkotrajan gubitak svijesti te su zatražili da se Horvatinčića oslobodi krivnje. 

Podsjetimo, Horvatinčić je 16. kolovoza 2012. godine punom brzinom svojim plovilom udario u jedrilicu talijanskog bračnog para Salpietri, pri čemu su oboje, Marinela i Francesco poginuli.

Horvatinčić, koji je bio u društvu Anice Đerđe Dilber, nije odmah pozvao policiju već najprije prijatelje. Djeca stradalog bračnog para tvrdila su da je Horvatinčić od njih tražio 200.000 eura za popravak svog broda.