Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prosvjed štediša prevarenih za 105 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko tisuću oštećenih štediša Zanatsko štedno kreditne zadruge (ZŠKZ)i Štedno kreditne zadruge (ŠKZ) iz Virovitice, koji su zbog nesavjesnog poslovanja vodstava ostali bez 105 milijuna kuna, okupili su se danas na prosvjednom skupu u Virovitici.


Prevarene štediše okupile su se u Sportskoj dvorani Tehničke škole, nakon čega su u koloni, s transparentima u ruci, prošetali do Županijskog suda i virovitičke ispostave Porezne uprave. 

Pročitajte i ovo Andrej Plenković u Virovitici komentirao aktualne teme Plenković o upadu policije u Ministarstvo kulture i kontroverzi oko Turudića: "Nismo mi veslo sisali ovdje osam godina" Slika nije dostupna Manipuliranje kamatama Udruga Franak: Objavit ćemo važne informacije za zadužene kreditima

Svi su prosvjednici nosili bedž s natpisom "Za pravnu državu protiv kriminala i korupcije".

Prosvjed je organizirao Odbor vjerovnika ŠKZ-a u stečaju kako bi
štediše upoznao sa stečajnim postupkom, sudskim postupkom protiv odgovornih za kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti te mogućnošću povratka novca.

Prosvjednici su negodovali zbog neučinkovitosti rada državnih
institucija, a posebno je prozvano Ministarstva financija koje ih,
kako tvrde, ignorira i koje je, po njihovom mišljenju, moglo
spriječiti pljačku da je htjelo.

- Institucije države ne rade svoj posao, a nisu ga radile ni prije. O
njihovom neradu svjedoče i najvažniji dijelovi nalaza Ministarstva
financija i njegovog Odjela za nadzor, gdje nisu sankcionirali ništa od onih nezakonitosti koje su konstatirali i tako zapravo kroz dugo vrijeme stvarali plodno tlo za pljačku stoljeća, rekao je predsjednik Odbora vjerovnika Siniša Prpić.

Najavio je da će na mirnom prosvjedu u Zagrebu u povodu Dan štednje pročitati imena osoba za koje tvrdi da imaju dokaze da su sudjelovale u nezakonitim radnjama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene