Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže smjenu uprave

Plinara izgubila posao, radnici strahuju za svoja radna mjesta: "Predstoje nam tri mjeseca velike borbe"

Aktualno Galerija Vlatko Kottnig, predsjednik Sindikata distribucije plina i plinske tehnike Hrvatske Vlatko Kottnig, predsjednik Sindikata distribucije plina i plinske tehnike Hrvatske Foto: Dnevnik Nove TV Prosvjed radnika Gradske plinare Zagreb opskrba - 3 Prosvjed radnika Gradske plinare Zagreb opskrba - 3 Foto: Dnevnik Nove TV Prosvjed radnika Gradske plinare Zagreb opskrba - 2 Prosvjed radnika Gradske plinare Zagreb opskrba - 2 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Prosvjed radnika Gradske plinare Zagreb opskrba - 1 Galerija 1/4 >>
Nakon što je Gradska plinara Zagreb izgubila na natječaju za opskrbu plina Zagrebom, radnici su se odlučili na prosvjed zbog loših radnih uvjeta i zabrinutosti za radna mjesta. Više pogledajte u prilogu reportera Dnevnika Nove TV Domagoja Koprivnjaka.

Radnici Gradske plinare Zagreb-Opskrba okupili su se ispred tvrtke, nezadovoljni radnim uvjetima, ali i zabrinuti za radna mjesta, nakon što je plinara izgubila na natječaju za opskrbu plina Zagrebom. Krivcem smatraju upravu čiju smjenu traže. Uprava pak poručuje kako otkaza neće biti. 

"To je garancija koja je sada izrečena, ali nije vjerojatno dugoročna. Sada, do 1.10., predstoje tri mjeseca velike borbe po tržišnoj osnovi. Naravno, uprava ne može sad riješiti višak radnika zato što će ti radnici odnijeti najveći teret tog posla. Oni će opet ostajati duže“, rekao je predsjednik Sindikata distribucije plina i plinske tehnike Hrvatske Vlatko Kottnig.

Pročitajte i ovo Očevid u Susedgradu - 8 Istraga u tijeku Detalji strave na zapadu grada: "On je bio gol i imao je sjekiru" - pravi šok je uslijedio kada su ušli u kuću!

"Znači prijem 70 tisuća korisnika 2022. godine se nije dogodio u tjedan dana. Kada se radnici povuku i, ako ne uspije cijela priča, onda će ti radnici snositi krivnju i bit će kolateralne žrtve. A uprava će očigledno i dalje imati povjerenje od gradonačelnika što smatram sumanutim“, nadodao je Kottnig.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene