Gust promet na Lučkom danas je nakratko dodatno usporio simboličan prosvjed motorista koji su cestarinu odlučili platiti u lipama.

Galerija


Policija ih je preusmjerila u poseban traku tako da većih čekanja nije bilo.

Vezani članci Prosvjed u Beogradu (Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL) Završio veliki prosvjed u Beogradu protiv Vučića: Prosvjednici poslali konkretne zahtjeve i dali rok Marš za životinje (Foto: Dnevnik.hr) Treći Marš za životinje u punom je jeku: Aktivisti  poručili - "Veganstvo je prvi korak"

Kako je u Dnevniku Nove TV javila reporterka Martina Bolšec Oblak, motoristi su nezadovoljni jer traže pošteniju naplatu cestarina i poreza na motore te bolju sigurnost za motoriste.

Ministar prometa Oleg Butković primit će ih na satanak 8. kolovoza, a ako se njihovi zahtjevi ne ispune najavili su potpunu blokadu prometnica.

Njih 2.000 moglo bi prosvjedovati 13 kolovoza te će na svim naplatnim postajama i trajektnim pristaništima plaćati u lipama.

"Dobili smo čvrsta jamstva od minista Butkovića da ćemo se naći na sastanku i da će pokušati ispuniti naše zahtjeve koji su uobičajena praksa u Europskoj uniji. Tražimo postavljanje zaštitne ograde i izjednačavanje poreza sa ostalim zemljama... To nisu neki veliki zahtjevi i predstavljaju minimum sigurnosti za moticikliste", kaže motociklist Mladen Stjepan Vitković

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr