Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Ličko-senjskoj županiji u pokusnim iskapanjima započetim 17. listopada preliminarnom obradbom pronađeni su posmrtni ostaci najmanje 104 osobe, priopćilo je Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.


Posmrtni ostaci prevezeni su na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu, a nakon obradbe bit će poznat točan broj žrtava i njihova ostala obilježja.

Vezani članci Slika nije dostupna Identificirani posmrtni ostaci 15 branitelja i civila Slika nije dostupna Ekshumirani posmrtni ostaci 221 Bošnjaka

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti nastavit će pokusna iskapanja u toj županiji, koja će biti dovršena do kraja ovog tjedna.

Dosadašnje ekshumacije obuhvatile su i pretraživanje 12 speleoloških jama, od kojih su u četirima pronađeni ljudski posmrtni ostaci. 

Dovršeno je iskapanje posmrtnih ostataka pronađenih u jami
Sorić-krčevini u Nacionalnom parku "Plitvičkim jezerima" kod
Prijeboja, u kojoj su na dubini od 87 metara pronađeni posmrtni ostaci najmanje 30 osoba. 

Također je dovršeno iskapanje posmrtnih ostataka najmanje 70 osoba pronađenih u jami Volaškom vrhu.

Na području Široke Kule u dvjema jamama pronađeni su posmrtni ostatci triju, a na lovinačkom području posmrtni ostatci jedne osobe, navodi se u priopćenju Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.