Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Identificirani posmrtni ostaci 15 branitelja i civila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku danas su identificirani posmrtni ostaci petnaest žrtava iz Domovinskog rata koji su ekshumirani iz masovnih i pojedinačnih grobnica na području Vukovarsko-srijemske, Ličko-senjske i Sisačko-moslavačke županije te preuzeti iz Republike Srbije i Bosne i Hercegovine.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i
međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, koja je nazočila identifikaciji, izjavila je kako je riječ o 10 civila i 5 branitelja.

Pročitajte i ovo Ekshumacija u Bogdanovcima - 4 Ostaci najmanje dvije osobe Ekshumacija na istoku Hrvatske: "Tijela su pronađena na ulazu u mjesto, i to na oranici koja se sve ove godine obrađuje" Masovna grobnica u blizini Vukovara - 1 ŽRTVE RATA Masovna grobnica ispod odlagališta otpada: Kod Vukovara eshumirani ostaci najmanje 11 osoba

Napomenula je da se od 15 danas identificiranih osoba njih 12 nalazi na popisu zatočenih i nestalih iz Domovinskog rata, a za troje se od prije znalo da su ubijeni.

Nakon današnje identifikacije broj osoba koje su još na popisu zatočenih i nestalih sada iznosi 1093 osobe, dodala je.

Današnja identifikacija još jedanput govori o tome kakva je to bila agresija, kakav je to bio rat protiv Hrvatske u kojoj su ubijani civili, istaknula je Kosor.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene