Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku danas su identificirani posmrtni ostaci petnaest žrtava iz Domovinskog rata koji su ekshumirani iz masovnih i pojedinačnih grobnica na području Vukovarsko-srijemske, Ličko-senjske i Sisačko-moslavačke županije te preuzeti iz Republike Srbije i Bosne i Hercegovine.


Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i
međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, koja je nazočila identifikaciji, izjavila je kako je riječ o 10 civila i 5 branitelja.

Vezani članci Ilija Vučemilović Šimunović Branitelji nezadovoljni novim Zakonom o civilnim stradalnicima u ratu: "Danas je to civilizacijski iskorak, a ja mislim da je pogrešna politika, izdajnička" Slika nije dostupna Sarajevo: Pronađeni ostaci više od 600 tijela u masovnoj grobnici

Napomenula je da se od 15 danas identificiranih osoba njih 12 nalazi na popisu zatočenih i nestalih iz Domovinskog rata, a za troje se od prije znalo da su ubijeni.

Nakon današnje identifikacije broj osoba koje su još na popisu zatočenih i nestalih sada iznosi 1093 osobe, dodala je.

Današnja identifikacija još jedanput govori o tome kakva je to bila agresija, kakav je to bio rat protiv Hrvatske u kojoj su ubijani civili, istaknula je Kosor.