Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Stiže nova promjena: Veći dio Hrvatske zahvatit će grmljavinski pljuskovi, samo jedna regija ostat će suha i sunčana

Početak tjedna obilježit će nestabilno vrijeme, koje će se nastaviti još i u utorak i srijedu, a onda u drugoj polovici tjedna sunčanije i opet toplije.

Kopneni predjeli bit će u ponedjeljak opet nestabilni pa će često biti grmljavinskih pljuskova, na području Međimurja, Zagorja, na zapadu Slavonije i u gorju moguće je i izraženije nevrijeme praćeno jakim vjetrom i kišom. Nestabilno će se nastaviti još i u utorak i srijedu, a onda će u drugoj polovici tjedna biti sunčanije i opet toplije. Na jugu Jadrana ostat će više manje nepromijenjeno, sunčano i vruće.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uskoro velika promjena Stiže prava zima: Slijede nam hladnoća, jak vjetar, a kiša bi se negdje mogla pretvoriti u snijeg Sunce, ilustracija - 1 VREMENSKA PROGNOZA Idućih nekoliko dana uživat ćemo u pravoj jeseni: Bit će sunčano i ugodno, ali ne zadugo – doznajte kad stiže nova promjena

Bit ćemo u polju srednjeg tlaka , ali uz dosta vlažnog i nestabilnog zraka iznad nas, zbog čega će biti pljuskova.

Dan će u cijeloj zemlji početi sunčano i toplo, na Jadranu i vrlo toplo do 25, 26 stupnjeva. U kopnenom dijelu bit će i jutarnje magle, osobito uz rijeke i po kotlinama

U drugom dijelu dana opet će početi jači razvoj oblaka, a uz njega će biti i grmljavinskih pljuskova. Na području Zagorja i Međimurja moguće je i jače nevrijeme praćeno jakim vjetrom i kišom. Temperatura se neće mijenjati i bit će od 27 do 30 stupnjeva.

Na istoku zemlje također od sredine dana mogu se očekivati pljuskovi i grmljavina uz uglavnom slab vjetar. Na krajnjem istoku ostat će pretežno sunčano, a temperatura ide do 32.

U gorskoj Hrvatskoj poslijepodne će također biti nestabilno, a lokalno je moguće i jače grmljavinsko nevrijeme. Pljuskova može biti i na sjevernom Jadranu, osobito u unutrašnjosti Istre.

Južni Jadran jedini će danas, ali i sljedeća dva dana ostati uglavnom suh i sunčan. Na tom području, osobito na otocima, kiša nije pala već dugo, zbog čega vlada i velika suša.

More će biti čak za stupanj ili dva toplije nego jučer kada se temperatura kretala između 25 i 27 stupnjeva.

Samo na južnom dijelu Jadrana UV indeks bit će vrlo visok, u ostalim krajevima uglavnom visok, a u gorju i umjeren.

I u utorak i srijedu ostat će nestabilno s pljuskovima i grmljavinom, a od utorka će zapuhati i jak sjeverozapadnjak. Malo manje toplo, a u četvrtak smirivanje i opet toplije.

Na Jadranu, osobito na sjevernom dijelu također će u utorak i srijedu još biti pljuskova, a onda posvuda sunčano i opet toplije. Na jugu Jadrana cijelo vrijeme ostat će suho i vruće. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene