Dalmacijavino prodano je nakon 11 dražbi za 70 i pol milijuna kuna. Novi vlasnike je Marinko Zadro, većinski dioničar Šećerane Viro iz Virovitice.


Nakon 11 dražbi prodano je državno poduzeće Dalmacijavino i to za 70 i pol milijuna kuna, što je četvrtina početne cijene.

Vezani članci Ilustracija Nesreće u jednom danu na dva kraja grada: Radnici pali s tri metra visine, teško su ozlijeđeni Potraga za zaposlenicima - 1 Nude 300 eura za onog tko im nađe radnika: "To je postala nemoguća misija"

Na Trgovačkom sudu u Splitu kupio ga je Marinko Zadro, većinski dioničar Šećerane Viro iz Virovitice. Radnici se sada pitaju koliko će oni dobiti od prodajne cijene jer potražuju novac za otpremnine. Mlađi se nadaju nastavku proizvodnje.

Novi vlasnik je i osobno bio u Dalmacijavinu, ali na sudu i pred novinarima nije se pojavio.

Dalmacijavino: Iako u stečaju, posluju sve bolje

'Mi svi smo bili gotovo sigurni da ispod sto milijuna neće ta cijena pasti. Međutim, sve teži su tržišni uvjeti, sve teže je prodati. U ovom stečaju će se još dosta novaca dobiti za radnike koji imaju potraživanja', rekao je Perica Mitrović, stečajni upravitelj Dalmacijavina.

'Pokisli smo, tako se i osjećamo, kao pokisli miševi nakon 36 godina radnog staža', komentirala je prodaju jedna od radnici poduzeća, dok je druga poručila da se radi o kastastrofi za ljude. 'Dobit će nešto minimalno, malo', poručila je.

'Bolesni smo, ne može pokriti nekome niti lijekove, ali ako dobijemo ove otpremnine bar neko vrijeme bi bili mirniji za svoju egzistenciju', riječi su još jedne radnice.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju