Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rano jutros

Prizor na nebu uznemirio neke građane: Devet vojnih helikoptera iznad Zagreba i Zagorja

Devet vojnih helikoptera snimljeno je u petak rano ujutro u letu iznad Zagreba i Zagorja, što je izazvalo zanimanje građana, a kod nekih i uznemirenost.

Devet vojnih helikoptera preletjelo je u formaciji nebo iznad Konjiščine u ranim jutarnjim satima u petak.

Fotografiju helikoptera objavila je i stranica Policija zaustavlja - Krapinsko zagorska županija na Facebooku.


O čemu je riječ, pokušali smo provjeriti u MORH-u, između ostalog i je li riječ o helikopterima koje Hrvatska donira Ukrajini s obzirom na to da su jutros oko pet sati prije snimljenih devet helikopera oko sedam sati odletjela još četiri helikoptera.

''Sve odluke o donacijama tehničke opreme Ukrajini klasificirane su, stoga ne možemo iznositi detalje o donacijama niti o transportima opreme koja se donira'', poručili su iz MORH-a.

Pročitajte i ovo Ministar obrane Mario Banožić Boravio u Odesi Hrvatska Ukrajini donira 14 transportnih helikoptera, Banožić: "Očekujem da ćemo to uskoro dovršiti"

Pročitajte i ovo Viktor Orban Sklopljen tajni sporazum? Razotkriveni tajni planovi za hrvatske helikoptere: U sve upleteni Orban i Ukrajina

''Helikopteri HRZ-a koji se spominju u pojedinim medijskim napisima, nalazese  na planiranim aktivnostima te nema nikakvog razloga za uznemirenost i zabrinutost građana. Naglašavamo kako se sve aktivnosti HRZ-a provode u područjima propisanih zona letenja sukladno regulativi i pravilima koji reguliraju uporabu zračnog prostora u Republici Hrvatskoj'', dodali su.

Ministar obrane Mario Banožić bio je u Ukrajini krajem ožujka i nakon sastanka s ukrajinskim kolegom Oleksijem Reznikovim izjavio je kako očekuje da će 14 transportnih helikoptera koje Hrvatska donira Ukrajini uskoro stići u tu zemlju.

Iz MORH-a su, međutim, i danas samo poručili: ''Republika Hrvatska podržava Ukrajinu politički, financijski, materijalno i humanitarno od početka ruska agresije na Ukrajinu. Također, Republika Hrvatska u različitim formatima kontinuirano sudjeluje u međunarodnim naporima sa svrhom podrške Ukrajini u suočavanju s ruskom agresijom i obrani njezinog teritorijalnog integriteta i slobode.''

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene