Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pripadnik HOS-a priznao masakr djece kojima su potom odstranjeni organi?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stravičan zločin iz Bosanskog Broda u kojemu je ubijeno 56 osoba, 16 godina nakon počinjenja, počeo se rasvjetljavati.

Jedan od ubojica, navodno Nijaz Čaušević zvani Medo, koji se predstavio kao pripadnik HOS-a, priznao je sarajevskom odvjetniku, Dušku Tomiću, da je sudjelovao u planiranom masakriranju devetnaestero djece. 

Pročitajte i ovo Osnovna škola Vladislav Ribnikar Osnovna škola Vladislav Ribnikar Pronađen nož kod učenika u školi u kojoj je dječak ubojica napravio masakr: "Djeca su dovoljno traumatizirana" Ilustracija Eskalacija sukoba Džungla puna mrtvih: U tijeku krvavi plemenski rat, policija sumnja da se radi o zasjedi

Prema Tomićevim riječima, stručnjaci iz sudske medicine potvrdili su da je djeci kirurški precizno izvađen mozak i koštana srž radi trgovine njihovim organima. 

Danas se u Bosanskom Brodu održavao okrugli stola na ovu temu, a za počinitelje ovog zločina traži se kazneni progon. Neki od ubojica navodno se već godinama skrivaju u Hrvatskoj.

Hoće li suradnja Hrvatskog i Bosansko-hercekovačkog Ministarstva unutarnjih poslova, nakon svih ovih godina, rezultirati uhićenjem i traga li za njim uopće hrvatska policija, usprkos upitima, nismo uspjeli doznati. 

Čauševiću vrlo vjerojatno nije odjednom nakon 16 godina proradila savjest. U nekoliko navrata proteklih godina nudio je odavanje tajni zločina u Sijekovcu, ne bi li zauzvrat prestao kazneni progon. 

Jesu li zločince svih ovih godina skrivali upravo oni koji bi ih sada trebali uhititi?

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene