Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijeti kaos zračnom prometu

Od sutra štrajkaju Zračne luke Zagreb i Split te Kontrola leta?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stjuardese i piloti Croatia Airlinesa ušli su u drugi dan štrajka, a novi je krug pregovora s Upravom počeo u 10:30 sati. Sindikati zračnih luka Zagreb i Split, te Kontrola leta pružili su im podršku i odlučuju o 'bijelom štrajku' u znak podrške.

Drugi je dan štrajka Sindikata kabinskog osoblja zrakoplova i Hrvatskog sindikata prometnih pilota, nakon što jučer nije postignut dogovor s Upravom Croatia Airlinesa oko Kolektivnog ugovora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tvrde da ih je premijer izigrao Piloti i stjuardese Croatia Airlinesa sljedeći tjedan idu u štrajk Slika nije dostupna Sutra avioni lete redovito Štrajk u Croatia Airlinesu je GOTOV!

>>'Zar su stjuardese i piloti Croatia Airlines doveli do bankrota? Kaznite odgovorne, to nismo mi!'

U međuvremenu, štrajkašima stiže podrška sa svih strana. Sindikati Zračne luke Zagreb, Zračne luke Split i Kontrole leta su najavili štrajk solidarnosti, što znači da će raditi manjim intenzitetom, najavili su iz Hrvatskog sindikata prometnih pilota. Iz Koordinacije sindikata Zračne luke Zagreb (ZLZ) pristiže djelomična potvrda informacije.

'Imajući u vidu zajednički problem naših kompanija, nedostatak valjane komunikacije s vlasnicima i nepostojanje bilo kakve strategije za upravljanje i razvoj zračnog prometa u našoj zemlji, što je po nama jedan od temeljnih uzroka svih problema, koje se sada nastoji doslovce 'prelomiti preko leđa radnika', smanjivanjem prava i otpuštanjima, mogu Vas izvijestiti da je točno da koordinacija sindikata ZLZ uistinu podržava nastojanja kolega iz sindikata koji provode štrajk, te da smo u tom smislu s njima u kontaktu', piše u priopćenju koje nam je pristiglo na redakcijski mejl, a potpisuje ga Ante Dujić, glasnogovornik Koordinacije sindikata Zračne luke Zagreb.

Refrerendum za radnike Zračne luke Zagreb 20 svibnja

U priopćenju Koordinacije sindikata ZLZ se ističe kako će 'ovisno o tijeku pregovora i koordinaciji s ostalim sindikatima, sindikati ZLZ na vrijeme, sukladno zakonu, izvijestiti članstvo, poslodavca i javnost o konkretnim akcijama. Budući da su i naše aktivnosti u pregovorima s davateljem koncesije, koncesionarom i Upravom ZLZ u vrlo delikatnoj fazi, te da od 20.svibnja kreće i referendum za radnike ZLZ i društava kćeri, izuzetno je važno da sve eventualne akcije budu usklađene i unutar okvira zakona.Vijest koja je danas izišla u nekim medijima, odnosno da se u štrajk solidarnosti kreće već sutra, stoga nije potpuno točna. Navedenu informaciju mediji nisu dobili od nas nikakvim službenim kanalima, stoga se o tome ne možemo daljnje očitovati', piše završno u priopćenju Koordinacije sindikata Zračne luke Zagreb. 

 

Stjuardese i piloti su u 10:30 počeli novi krug pregovora s Upravom Croatia Airlines. Očitovanje sindikalnih predstavnika Kontrole leta i Zračne luke Split još očekujemo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene