Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prijedlog izglasavanja nepovjerenja Vladi u saborskoj proceduri

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Klub HNS-a u saborsku je proceduru danas uputio prijedlog izglasavanja nepovjerenja Vladi zbog stanja u Hrvatskom fondu za privatizaciju, izvijestio je predsjednik Kluba Dragutin Lesar.

Prijedlog su, uz HNS-ovce, potpisali i zastupnici SDP-a te
regionalnih stranaka.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Slika nije dostupna Sutra odlučuje parlament Pahor ostaje u politici i u slučaju nepovjerenja

Lesar je, na konferenciji za novinare, kazao kako očekuje da će se prijedlog odmah uvrstiti u dnevni red tekuće sjednice i raspraviti u roku od 30 dana, kako propisuje saborski Poslovnik.

Na pitanje zašto i zastupnicima HSS-a nije ponudio da potpišu
prijedlog, Lesar je ustvrdio da je predsjednica HNS-a Vesna Pusić jučer telefonom razgovarala s predsjednikom HSS-a Josipom Friščićem, da joj je Friščić rekao kako će o HNS-ovu prijedlogu raspravljati stranačko Predsjedništvo, te da će ju nakon toga izvijestiti hoće li HSS podržati HNS-ovu inicijativu.

- Do sada nismo službeno čuli što je zaključilo Predsjedništvo HSS-a, rekao je Lesar.

Lesaru se, na konferenciji za novinare, pridružio i Slavko Linić
(SDP), koji je kazao da je očita politička odgovornost članova Vlade koji sjede u Upravnom odboru HFP-a.

- Kako ih premijer Sanader osobno štiti, smatramo da bi cijela Vlada trebala politički odgovarati, objasnio je Linić SDP-ovu odluku da podrži HNS-ovu inicijativu.

Dodao je i da vjeruje kako dvije stranke u tome neće ostati
usamljene, "s obzirom na to da je Hrvatska visoko korumpirana zemlja, te da je Europska komisija Vladu prozvala kao krivca za nepoduzimanje antikoruptivnih mjera".

Linić prihvatljivim smatra i inicijativu HSS-a da se u Saboru odmah raspravlja o HFP-u, ali je i naglasio da ga od same inicijative više zanima koje bi zaključke HSS predložio za tu raspravu.

Komentirajući HSS-ov prijedlog da se ministri maknu iz svih upravnih i nadzornih odbora, Linić je kazao da mu je prihvatljiva bilo koja mjera političke odgovornosti".

- Međutim, Sanader u ovom trenutku poručuje da može krasti vozač i potpredsjednici HFP-a, ali da ministri ne mogu odgovarati, što znači da nas sve drži nerazumnima, dodao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene