Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Klub HNS-a u saborsku je proceduru danas uputio prijedlog izglasavanja nepovjerenja Vladi zbog stanja u Hrvatskom fondu za privatizaciju, izvijestio je predsjednik Kluba Dragutin Lesar.


Prijedlog su, uz HNS-ovce, potpisali i zastupnici SDP-a te
regionalnih stranaka.

Vezani članci Andrej Plenković na sjednici Vlade Plenković: ''Ili biramo put prema zdravlju i ukidanju ograničenja ili put prema hospitalizacijama i dodatnom broju preminulih'' Slika nije dostupna Pahor ostaje u politici i u slučaju nepovjerenja

Lesar je, na konferenciji za novinare, kazao kako očekuje da će se prijedlog odmah uvrstiti u dnevni red tekuće sjednice i raspraviti u roku od 30 dana, kako propisuje saborski Poslovnik.

Na pitanje zašto i zastupnicima HSS-a nije ponudio da potpišu
prijedlog, Lesar je ustvrdio da je predsjednica HNS-a Vesna Pusić jučer telefonom razgovarala s predsjednikom HSS-a Josipom Friščićem, da joj je Friščić rekao kako će o HNS-ovu prijedlogu raspravljati stranačko Predsjedništvo, te da će ju nakon toga izvijestiti hoće li HSS podržati HNS-ovu inicijativu.

- Do sada nismo službeno čuli što je zaključilo Predsjedništvo HSS-a, rekao je Lesar.

Lesaru se, na konferenciji za novinare, pridružio i Slavko Linić
(SDP), koji je kazao da je očita politička odgovornost članova Vlade koji sjede u Upravnom odboru HFP-a.

- Kako ih premijer Sanader osobno štiti, smatramo da bi cijela Vlada trebala politički odgovarati, objasnio je Linić SDP-ovu odluku da podrži HNS-ovu inicijativu.

Dodao je i da vjeruje kako dvije stranke u tome neće ostati
usamljene, "s obzirom na to da je Hrvatska visoko korumpirana zemlja, te da je Europska komisija Vladu prozvala kao krivca za nepoduzimanje antikoruptivnih mjera".

Linić prihvatljivim smatra i inicijativu HSS-a da se u Saboru odmah raspravlja o HFP-u, ali je i naglasio da ga od same inicijative više zanima koje bi zaključke HSS predložio za tu raspravu.

Komentirajući HSS-ov prijedlog da se ministri maknu iz svih upravnih i nadzornih odbora, Linić je kazao da mu je prihvatljiva bilo koja mjera političke odgovornosti".

- Međutim, Sanader u ovom trenutku poručuje da može krasti vozač i potpredsjednici HFP-a, ali da ministri ne mogu odgovarati, što znači da nas sve drži nerazumnima, dodao je.