Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga u tijeku

Reporter Dnevnika Nove TV donosi detalje tragedije u Splitu: Što je točno pošlo po krivu?

Novorođeno dijete dovezeno je zajedno s majkom u splitsku bolnicu prije tri dana. No, beba je unatoč pruženoj liječničkoj pomoći preminula. Više donosi reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič.

Ispred splitske bolnice u Dnevnik Nove TV javio se reporter Mario Jurič. Kazao je kako je novorođenče dovezeno zajedno s majkom prije tri dana u splitsku bolnicu.

"Unatoč pruženoj liječničkoj pomoći, proglašeno je mrtvim. Obdukcija je pokazala kako je smrt nastupila prirodnim putem, što je policija i potvrdila, no ipak su kazali kako će se provesti kriminalističko istraživanje", rekao je Jurič.

Splitski KBC oglasio se kratkim priopćenjem kako je dijete primljeno na hitni dječji prijem te da oživljavanje koje su proveli, nažalost, nije dalo rezultat.

"Kako doznajemo, dijete je rođeno 29. studenog na širem području Imotskog, u kući. Pri porođaju je bila prisutna i jedna babica. No, dva dana nakon pojavili su se problemi s disanjem, pozvana je hitna pomoć te je dijete nakon toga preminulo.

Inače, kada je riječ o porodu kod kuće, on nije dovoljno zakonski reguliran. Primalje iz rodilišta nažalost ne mogu obavljati porod kod kuće. O ovoj je temi već izvještavalo Provjereno, o samom problemu porođaja kod kuće, a što je točno ovdje pošlo po krivu, utvrdit će policijska istraga koja je u tijeku", kazao je Jurič.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene