Andrej Plenković je nakon sjednice predsjedništva HDZ-a iznio svoje mišljenje o nizu političkih pitanja, a iako je na mnoga pitanja konkretno odgovorio, na ono o aferi SMS, koja se sve više i više zahuktava, - i dalje nema jasan odgovor.

Galerija


Premijer Andrej Plenković odgovarao je na niz novinarskih pitanja no kada su na red došla ona koja su se ticala trenutno goreće afere SMS - konkretan odgovor je izostao. 

Vezani članci Andrej Plenković Plenković ponovno odgovorio Brkiću: "Recite mu da se malo bolje prisjeti koga je zagovarao" Milijan Brkić Brkić uzvratio Plenkoviću: "Možda je zaboravio, bio sam protiv koalicija i s HNS-om i Mostom"

"Gledajate, ja nemam tu nikakvih osjećaja iznenađenja i zatečenosti. Izvršna vlast je jedno, policija i DORH imaju drugi opis poslova, oni moraju svoj posao raditi učinkovito i tu priču rasvijetliti do kraja. Više ne kanim o tome jer ne znam, to ne bi bilo dobro", rekao je jednostavno Plenković.

Istovremeno, što se tiče razgovora s Milijanom Brkićem o optužbama koje se pojavljuju protiv njega, a tiču se afere SMS, premijer je poručio kako "smo imali taj razgovor čim se ta situacija pojavila. Sve što smo trebali reći smo si rekli i ja nemam potrebu otvarati takvu vrstu razgovora. Kad se sve nadležne institucije do kraja angažiraju i očituju, onda ćemo znati o čemu se radi."

Nije dao odgovor ni na pitanje vjeruje li Brkiću kao što je prije tvrdio ili se situacija promijenila, a nije znao odgovoriti ni na pitanje je li novonastala situacija dovoljan razlog za sazivanje Vijeća za nacionalnu sigurnost. 

Osim ovog gorućeg dnevnopolitičkog pitanja, Plenković se osvrnuo i na nadolazeće europske izbore.

"Dobili smo jasnu sliku angažmana naših kandidata za Europski parlament. Zadovoljni smo angažiranim pristupom županijskih organizacija, nastavljamo s aktivnostima", rekao je Andrej Plenković nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a.

"Jedan dobar sastanak za još jednu pobjedu na europskim izborima", uvjeren je premijer.

Nakon što je papa Franjo posjetio posjetio Makedoniju, ponovno se pokrenulo pitanje kardinala Stepinca, kojeg Vatikan još uvijek nije proglasio svetim.

"Mi smo o tome razgovarali prigodom mog posjeta Svetoj stolici. Ono što smo tada razgovarali nije mi djelovalo zabrinjavajuće. Ne želim svaki dan komentirati takve stvari. Ono što kardinal Stepinac zaslužuje će doći, a kada - o tome ne odlučuje ni Vlada ni političke stranke. Mi to jako želimo", rekao je premijer.