Uoči predsjedništva HDZ-a, premijer Plenković je najoštrije osudio napad na vaterpoliste Crvene Zvezde koji se dogodio u subotu u Splitu.

Galerija


''Ja mislim da je to jako loše. To je nešto što zajedno u društvu moramo poraditi da se takvi huliganski napadi ne događaju, posebno na rivi u pola bijela dana, posebno u sportu gdje su takve stvari, ja bih rekao, vrlo vrlo rijetke iznimke'', kazao je Plenković.

Vezani članci Igre oko Europske komisije (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Briselske igre oko buduće EK: Dok je francuska kandidatkinja za povjerenicu upitna zbog dvije istrage, SDP razmatra davanje potpore Komisiji Prosvjetari ne odustaju od štrajka (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Premijer kaže da ne zna čemu štrajk prosvjetara, profesorica s 20 godina staža poručila: "Onda je slijep!"

Premijer je istaknuo da je važna brza reakcija policije te da napadače treba propisno kazniti.

Podsjetimo, razlog napada bio je taj što su kod jednoga od njih napadači uočili klupska obilježja na odjeći te su, u namjeri da oduzmu klupska obilježja, strane državljane više puta udarili šakama, nogama i palicama po tijelu te od 29-godišnjeg stranog državljanina zahtijevali da im preda klupski dres.

Nakon napada na njihove igrače u Splitu vaterpolski klub Crvena zvezda iz Beograda održao je konferenciju za medije na kojoj su igrači opisali detalje napada.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr