Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne govore u ime Vlade

Plenković o Znanstvenom savjetu: ''Svi stavovi koje iznose su njihovi osobni, stručni i profesionalni i ne obvezuju Vladu''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je u petak da članovi vladina Znanstvenog savjeta za pandemiju koronavirusa ne govore u ime vlade, nego iznose svoja osobna stajališta.

''Ljudi koji su u Znanstvenom savjetu tamo su dobrovoljno, na naš poziv. Nitko od njih ne dobiva nikakvu plaću ni naknadu i oni su savjet samo kada zasjedaju. Sve izvan toga, svi stavovi koje iznose su njihovi osobni, stručni i profesionalni stavovi, koji ne obvezuju Vladu'', rekao je Plenković, komentirajući izjavu petero članova Znanstvenog savjeta koji se ograđuju od istupa člana toga savjeta Gordana Lauca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ZNANSTVENICI REAGIRALI Pet članova Znanstvenog savjeta: "U potpunosti se ograđujemo od svih Laucovih istupa o pandemiji''. On im uzvratio: ''Siguran sam da se slažu sa mnom''

''Ono što je jedino relevantno, što je službeni stav države, vlade, stožera i struke jest ono što govorim ja, ministar zdravstva Vili Beroš, šef nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović, ravnatelj hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak i ravnateljica klinike za infektivne bolesti Alemka Markotić'', kaže Plenković.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna RASKOL MEĐU ZNANSTVENICIMA Ministar Beroš: "Ne slažem se s Laucovim izjavama, o daljnjem postupanju odlučit će onaj tko je relevantan"

Petero članova Znanstvenog savjeta u petak se ogradilo od svih istupa člana savjeta Gordana Lauca o pandemiji, a posebice od najnovijih njegovih poruka da je pandemija završena, kao i preporuka za cijepljenje samo starijim osobama.

Izjavu su potpisali Andreja Ambriović Ristov, akademik Nenad Ban, Petra Klepac, Branko Kolarić i akademik Igor Rudan.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene