Obavijesti Video Pretražite Navigacija
slijedi javna rasprava

Zdravko Marić o kritikama na novu poreznu reformu: "Što god da napravite, uvijek će biti nezadovoljnih"

Novi krug poreznih rasterećenja (Foto: Dnevnik.hr)
Novi krug poreznih rasterećenja (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Gordan Maras (Foto: Dnevnik.hr) Gordan Maras (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Zdravko Marić (Foto: Dnevnik.hr) Zdravko Marić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Novi krug poreznih rasterećenja (Foto: Dnevnik.hr) Novi krug poreznih rasterećenja (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Milan Kujundžić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
Novim krugom poreznih rasterećenja, izravno povećanje plaća čini se mogu očekivati samo mladi radnici. Oni do 25 godina neće plaćati porez na dohodak, a oni od 25 do 30 plaćat će samo 50 posto.

Iz oporbe kažu da je riječ o polovičnom rješenju koje ne zahvaća sve građane, a ovakvom rješenju nisu skloni ni u Udruzi poslodavaca.

Pročitajte i ovo Nejednaki pred zakonom - 3 nejednaki pred zakonom Kad je država jednima majka, a drugima maćeha: Pali na natječaju vrijednom milijun kuna zbog - pogrešne boje konca! Slika nije dostupna Bivši ministar Iz Sabora potvrdili da je Kujundžić tražio aktiviranje saborskog mandata

Ministar financija Zdravko Marić, ali i sam premijer kažu da će detalje predstaviti sutra, a potom slijedi javna rasprava u koju se, rekao je Marić, svi mogu uključiti.

„Što god da napravite, uvijek će biti nezadovoljnih i koji će reći da nije dovoljno. Ja osobno, kao građanin i kao ministar, moji su apetiti u smislu poreznog rasterećenja i mjera uvijek veći. No, ne možemo zanemariti ukupni okvir proračuna“, kaže ministar financija Zdravko Marić.

Spremni smo podržati porezno rasterećenje, ali ćemo inzistirati da se to napravi za sve skupine. Kao što znate, mi smo već poslali određene prijdloge“, kaže Gordan Maras iz SDP-a.

U sklopu četvrtog kruga porezne reforme, među novim nametima mogao bi biti i porez na slatka pića. Mjera je to koju pozdravlja i ministar Kujundžić i to prvenstveno kako bi se spriječila pretilost koja je u porastu. Uz to, ministar zdravstva tvrdi da bi povećao i porez na alkohol i cigarete, ali ne otkriva koliko. Nije mu važno ni u čijem bi resoru višak novca završio.

„Hrvatska je po pretilost,i ne samo po postotcima pretilosti u djece, nego i po stupnju pretilosti u djece koja je velika, nažalost dospjela u sam svjetski vrh. Prije 30 godina taj problem nismo ni imali, a sad smo ga izrazito povećali tako da je to dobra mjera s tim da sam jučer na sjednici Vlade opet govorio da bi uz to bilo dobro isto podignuti cijene alkohola i cigareta upravo iz razloga prevencije da nam ne stradavaju prvenstveno mladi ljudi, što od cigareta što od alkohola“, kaže Milan Kujundžić, ministar zdravstva.  

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene