Obavijesti Video Pretražite Navigacija
što manje štetnih namirnica

Kujundžić bi povećao porez na slatka pića: ''Prije 30 godina nismo imali problem pretilosti, tako da je to dobra mjera''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u četvrtak da se zalaže za povećanje poreza na slatka pića jer je Hrvatska po pretilosti stanovništva dospjela u svjetski vrh.

"Prije 30 godina taj problem nismo imali, a sada smo ga izrazito povećali, tako da je to dobra mjera", rekao je Milan Kujundžić novinarima uoči sjednice Vlade, koja se danas održava u Čakovcu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Neki povećali, neki smanjili Građanima upućen poziv zbog jednog poreza: Ako ga želite izbjeći treba vam potvrda liječnika Ilustracija Dobre vijesti Objavljeno kad stiže povrat poreza: Nadležna uprava otkrila detalje

Osim toga, bilo bi dobro podignuti cijene alkohola i cigareta, što bi bila prevencija prvenstveno za mlade, kako ne bi stradavali od tih poroka, kazao je.

Na pitanje koliko bi trebalo povećati taj porez, odgovorio je kako to ne zna te je dodao da nije važno bi li se taj novac ulagao u zdravstvo ili išao u državni proračun, najvažnije je da se štetne namirnice što manje konzumiraju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene