Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u četvrtak da se zalaže za povećanje poreza na slatka pića jer je Hrvatska po pretilosti stanovništva dospjela u svjetski vrh.

Galerija


"Prije 30 godina taj problem nismo imali, a sada smo ga izrazito povećali, tako da je to dobra mjera", rekao je Milan Kujundžić novinarima uoči sjednice Vlade, koja se danas održava u Čakovcu.

Vezani članci Milan Kujundžić (Foto: Pixsell,Patrik Macek) Pacijenti dobivaju SMS-ove s nepoznatog broja: "Svjedočimo najvećem skandalu zloupotrebe osobnih podataka u hrvatskom zdravstvu" Milan Kujundžić (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Za budućnost Imunološkog zavoda osigurano 30 milijuna kuna: ''Trebat će još toliko novca, ali i to već imamo u planu''

Osim toga, bilo bi dobro podignuti cijene alkohola i cigareta, što bi bila prevencija prvenstveno za mlade, kako ne bi stradavali od tih poroka, kazao je.

Na pitanje koliko bi trebalo povećati taj porez, odgovorio je kako to ne zna te je dodao da nije važno bi li se taj novac ulagao u zdravstvo ili išao u državni proračun, najvažnije je da se štetne namirnice što manje konzumiraju. (Hina)